Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά Γκίκα προς Υπ. Υγείας για τις κτηριακές υποδομές του Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΝΚ

Κέντρο ψυχικής υγείας
10 Οκτωβρίου 2022 / 12:40

Κατόπιν επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,  κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, σε συνέχεια επιστολής που του εστάλη από το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτηριακές υποδομές του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου μας.
 
Στην επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων, επισημαίνεται η παλαιότητα των κτηρίων που ανήκουν στο Νοσοκομείο τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Επιπλέον τονίζεται ότι, ακόμη και κτήρια που ενοικιάζονται από ιδιώτες και στα οποία στεγάζονται οι δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, είναι παλαιά και έχουν προβλήματα.
 
Το Σωματείο ζητά να επισκευαστούν τα κτήρια που ανήκουν στο Νοσοκομείο ή να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις σε οικόπεδα που ανήκουν στο Νοσοκομείο, ώστε να μεταφερθούν δομές και υπηρεσίες σε νέες εγκαταστάσεις.
 
Στην ανακοίνωσή του ο Βουλευτής αναφέρει: «Σημειώνεται ότι σε συνέχεια συνάντησης που είχε ο κ. Γκίκας με το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου τον περασμένο Μάρτιο, είχε ενημερώσει αναλυτικά την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασιακή τους καθημερινότητα οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Τομέα.
 
Επιπλέον, πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, επισκέφθηκε την Κέρκυρα ακριβώς για να δει τα ακίνητα που ανήκουν στο Νοσοκομείο, προκειμένου να προωθηθεί η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών».