Έπεσε η οροφή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κέρκυρας!

Έπεσε η οροφή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Κέρκυρας!

Σε άθλια κατάσταση οι εγκαταστάσεις της δομής

29
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι χρόνιες παθογένειες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, παραμένουν ανοικτές "πληγές". 
Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ανήκει στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου και στεγάζεται στο Παλιό Ψυχιατρείο.

Σήμερα μόλις, κατέρρευσε μέρος της οροφής του κτιρίου, αποδεικνύοντας τα βαθιά σημάδια της φθοράς του χρόνου και την ελλιπή συντήρηση. Σημειώνεται ότι το κατώφλι της δομής περνά καθημέρινα πλήθος ανθρώπων - ανάμεσά τους και παιδιά - και μόνον από απλή σύμπτωση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η οροφή φέρει εμφανείς φθορές και σε άλλα σημεία, ενώ προβλήματα παρουσιάζουν επίσης το δάπεδο, το κάσωμα της πόρτας, οι ψευδοροφές, οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν γίνει αλλεπάλληλες επισημάνσεις για το θέμα αυτό από τη διεύθυνση της Δομής προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στο οποίο υπάγεται. 


Χαρακτηριστικό ωστόσο της απαξίωσης της δομής, είναι ότι δεν διαθέτει καν χώρο υγιεινής, παρά μόνον μια χημική τουαλέτα στον αύλειο χώρο και αυτή σε άθλια κατάσταση.

Η ΕΓΕΣΥΚ

«Στη μοίρα του το Κ.Ψ.Υ. - η μοναδική ψυχιατρική δομή πρωτοβάθμιας στην Κέρκυρα» τονίζει η ΕΓΕΣΥΚ.
 
«Εγκαλείται η διοίκηση του Γ.Ν. Κέρκυρας για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Ψ.Υ. το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του.
 
Δε φτάνει που είναι υποστελεχωμένο κατά 70% κυρίως από παραϊατρικές ειδικότητες, αδιαφορώντας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην κοινότητα έχει εγκαταλειφθεί και κτιριακά.
 
Επανειλημμένα έχει κρουστεί ο κώδωνας του κινδύνου, τόσο για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και για τη κτιριακή κατάσταση του κέντρου.
 
Σήμερα κατά τύχη δε θρηνήσαμε θύματα, σε ένα χώρο που εξυπηρετεί και παιδιά, λόγω πτώσης της οροφής κάτι για το οποίο η διοίκηση είχε ενημερωθεί εγγράφως.
 
Όμως το πρόβλημα δε σταματάει εδώ, τουαλέτες που δε λειτουργούν, χημική τουαλέτα στη μέση της αυλής, σάπιες υποδομές, βουλωμένες αποχετεύσεις, επικίνδυνος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτόν το χώρο, ο οποίος κατά την άποψή μας είναι ακατάλληλος κτιριακά, τον επισκέπτονται τα παιδιά μας.
 
Ερωτάται η διοίκηση τι έχει πράξει για τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Ψυχικής Υγείας;
 
Ποιο είναι το πλάνο της για την επαναλειτουργία των κινητών μονάδων;
 
Τι σκοπεύει να κάνει με το παλαιό ωδείο που έχει πάρει έγκριση να λειτουργήσει ως Κ.Ψ.Υ και Ιτροπασιδαγωγικό; - ξεχάσαμε πιθανόν θα είναι μέσα στα “ακίνητα φιλέτα” που θα δοθούν για μακροχρόνια μίσθωση στους ιδιώτες.»
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ