Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαν καινούργια η Γέφυρα της Άφρας, που είχε πέσει από τον Μπάλλο

Γέφυρα Άφρας
10 Οκτωβρίου 2022 / 11:39

Υποστηλώθηκε και ουσιαστικά ανακατασκεύαστηκε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποκαταστάθηκε πλήρως η Γέφυρα της Άφρας, μετά την καταστροφή που είχε υποστεί από τη θεομηνία του Μπάλλου, στις 14 Οκτωβρίου 2021, με την υποχώρηση του τοιχίου αντιστήριξης και τμήματος του δρόμου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου γεφυριού, το οποίο υποστηλώθηκε και ουσιαστικά ανακατασκεύαστηκε μέσα στον ένα χρόνο που πέρασε. Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Περιφέρεια στο τέλος του Οκτωβρίου του 2021.

Όπως τόνισε στην "Ε" ο κ. Μηλιώτης, η βατότητά της αποκαταστάθηκε εδώ και αρκετό καιρό, -στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου-, ωστόσο οι υπόλοιπες εργασίες διήρκησαν μέχρι και τώρα. 

Από την "Αθηνά" στον "Μπάλλο"

Το πρώτο πλήγμα είχε δεχθεί η Γέφυρα της Άφρας από το πέρασμα της "Αθηνάς", στις 7 Οκτωβρίου 2021, ωστόσο το τελειωτικό χτύπημα το έφερε ο "Μπάλλος", μια εβδομάδα μετά.  






Ο δρόμος στη γέφυρα της Άφρας είχε γίνει κομμάτια, ενώ θεόρατα δέντρα, αλλά και κολώνες φωτισμού είχαν πέσει στο ποτάμι. Η πρόσβαση στο χωριό γινόταν μόνο από τους πίσω δρόμους, καθώς η γέφυρα που συνδέει την Άφρα με την Εθνική Οδό Πέλεκα ήταν απροσπέλαστη μετά τις καταστροφές.

Πλέον, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν η γέφυρα είναι πλήρως λειτουργική αλλά και καλαίσθητη, καθώς έχει "ντυθεί" με πέτρα αλλάζοντας την όψη της.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ