Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δ. Μπιάγκης: Τα συγχαρητήρια είναι απλά λίγα, ώρα για έργα ουσίας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
06 Οκτωβρίου 2022 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Δ. Μπιάγκης με δελτίο τύπου αναφέρετε στις αθλητικές υποδομές του νησιού,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Δ. Μπιάγκης με δελτίο τύπου αναφέρετε στις αθλητικές υποδομές του νησιού, κατανοώντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και κυρίως ότι δεκαετίες τώρα δεν γίνεται κάτι σοβαρό ώστε η νεολαία να έχει τις εγκαταστάσεις που της αρμόζουν για προπονήσεις και αγώνες.

 

Αναφέρει τα εξής:    

Η διάκριση της συμμετοχής της Α.Ε. Λευκίμμης στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο (χρησιμοποιώντας μάλιστα γήπεδο εκτός του νησιού μας), η άνοδος της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ν.Α.Ο.Κ. στην Α2 κατηγορία, αλλά και οι συνεχείς διακρίσεις και επιτυχίες των ανθρώπων του Στίβου της Κέρκυρας αναδεικνύουν το ταλέντο, τη δουλειά και το ζήλο της νεολαίας του νησιού μας και των ανθρώπων του αθλητισμού.

Σε δύσκολες εποχές ετούτοι οι αγνοί ήρωες των γηπέδων και του αθλητισμού αναδεικνύουν με τα κατορθώματά τους πως υπάρχει ελπίδα για την Κέρκυρα του Αθλητισμού.

Παράλληλα όμως, θυμίζουν σε όλους μας, το χρέος μας απέναντί τους, καθώς παλεύουν χωρίς τα αναγκαία και τα απαραίτητα που θα έπρεπε η πολιτεία να τους παρέχει. Αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, γήπεδα, κολυμβητήρια, εξοπλισμό, στήριξη.

Πόσα χρόνια άραγε θα πρέπει να περιμένει η Κέρκυρα για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου αντάξιο των ποδοσφαιρικών ομάδων της;

Πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουν αυτά τα παιδιά του πόλο και της κολύμβησης για ένα Κλειστό Κολυμβητήριο αντάξιο των επιτυχιών τους;

Και πόσα χρόνια θα πρέπει να προπονούνται στη βροχή οι αθλητές του Στίβου που μας γεμίζουν καθημερινά με χαρές για τις διακρίσεις και τα ρεκόρ τους;

Ο αγώνας για αθλητικές διακρίσεις και επιτυχίες στην Κέρκυρα περνά μέσα από τις συμπληγάδες των τραγικών και απογοητευτικών υποδομών. Γι’ αυτό και τα συγχαρητήρια και μόνο σ’ όσους διακρίνονται είναι λίγα.

Είναι επιτέλους ώρα, η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να πράξει τα δέοντα γι’ αυτά τα παιδιά που συνεχίζουν να αθλούνται, να ονειρεύονται και να μεγαλουργούν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια