Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλυκών Ποταμού

δίκτυο ύδρευσης
05 Οκτωβρίου 2022 / 17:38

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. πρόκειται να αντικαταστήσει τμήμα του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Αλυκές Ποταμού, διότι ο υπάρχων αγωγός είναι μικρής διατομής και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της περιοχής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπογράφτηκε την Τετάρτη 5/10/2022 η σύμβαση του δεύτερου έργου από το Πρόγραμμα «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ» που αφορά την «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αλυκών Ποταμού» αρχικού προϋπολογισμού 333.929,00€ καθαρή αξία (Δεν υπόκειται σε ΦΠΑ), ενώ με την έκπτωση το τελικό ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 227.071,95€

Την σύμβαση υπέγραψαν η Προέδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου και ο ανάδοχος του έργου η εταιρεία Δ. ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ-ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε. δια του εκπροσώπου της κ. Δ. Ξεπαπαδέα

Συνοπτική περιγραφή του έργου:

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. πρόκειται να αντικαταστήσει τμήμα του υφιστάμενου αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Αλυκές Ποταμού, διότι ο υπάρχων αγωγός είναι μικρής διατομής και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της περιοχής. Παράλληλα, ο αγωγός αυτός είναι πεπαλαιωμένος, έχει διαβρωθεί σε μεγάλο τμήμα του, εμφανίζει συχνά διαρροές και δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα έλλειψης νερού στην περιοχή.

Συγκεκριμένα προβλέπονται τα κάτωθι:

Αντικατάσταση σωλήνα ονομαστικής διαμέτρου Ø315mm, από πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2, πίεσης 16atm και μήκους 1.850 μέτρων και θα πραγματοποιηθεί χωρίς αλλαγή όδευσης και χωρίς επέκταση. Από αυτό το μήκος, περίπου 1.500 μέτρα βρίσκονται επί της εθνικής οδού Κέρκυρας Παλαιοκαστρίτσας και τα υπόλοιπα 350 μέτρα βρίσκονται σε επαρχιακή οδό.
Ο νέος αγωγός θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο κεντρικό αγωγό ύδρευσης Ø500mm με αγωγό διατομής Ø200mm, ενώ κατά μήκος του τμήματος αυτού θα συνδεθεί με δευτερεύοντες αγωγούς Ø90mm. Επίσης, στα πλαίσια του έργου θα τοποθετηθούν τέσσερα (4) φρεάτια δικλίδας, αλλά και δυο (2) θέσεις εκκένωσης στα χαμηλά σημεία.

Η μελέτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση των απαιτούμενων ειδικών τεμαχίων (δικλείδων, αερεξαγωγών και εκκενωτών) για τη ρύθμιση της ροής και την ασφαλή λειτουργία των αγωγών.
Παράλληλα, περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες εργασίες όπως: εκσκαφές, επιχώσεις, καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, αντλήσεις υδάτων κ.α.
Οι στόχοι που δύναται να επιτευχθούν με την κατασκευή του υπό μελέτη έργου είναι:

•Η ελαχιστοποίηση των διαρροών και ο έλεγχος των απωλειών και
•Η βελτιστοποίηση του συστήματος ύδρευσης με σκοπό την συνεχή παροχή ύδατος στην περιοχή.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα οχτώ (8) μηνών, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έγκριση της εν λόγω χρηματοδότησης οι τεχνικές υπηρεσίες της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. δημοπράτησαν το έργο ταχύτατα, ήτοι μέσα σε τρεις μήνες και κατόπιν μέσα σε έξι (6) μήνες έχουμε υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η Πρόεδρος της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Μερόπη Υδραίου, δήλωσε: «Ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. και τις υπηρεσίες για την αξιοσημείωτη, για καθεστώς Δημοσίου, ταχύτητα των διαδικασιών, ώστε να έχουμε την έναρξη του έργου».