Στα 64 εκατομμύρια πλέον το κόστος του Εργοστασίου Απορριμμάτων Κέρκυρας

Στα 64 εκατομμύρια πλέον το κόστος του Εργοστασίου Απορριμμάτων Κέρκυρας

Υποχρεωτικός ο εκσυγχρονισμός των προδιαγραφών λειτουργίας, σε εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες.

03
Οκτωβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σημαντικά αυξημένη χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, σχεδιάζεται να κατασκευαστεί η Μονάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρησης Απορριμμάτων Κεντρικής Κέρκυρας. Έτσι, από τα 35 εκατομμύρια που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός, το κόστος θα φθάσει πλέον στα 64,7 εκατ. 

Το Υπουργείο αύξησε τη χρηματοδότηση γιατί εκσυγχρονίστηκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας του, σε εναρμόνιση με τις κοινοτικές οδηγίες. Προβλέπεται πλέον πολύ μεγαλύτερη επεξεργασία των απορριμμάτων και σημαντικά μειωμένο υπόλλειμμα προς ταφή, περίπου 10%, διευκρίνισε στην "Ε" ο Γεν. Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων Θόδωρος Κάρδαρης.   

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων θα συνεδριάσει για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης (προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ΕΕ και της νέας νομοθεσίας για πλήρη επεξεργασία των οργανικών και μείωση του υπολείμματος ταφής), ώστε το αμέσως προσεχές διάστημα να βγει στον «αέρα» η διαγωνιστική διαδικασία για τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για την τρίτη φορά που το έργο θα δημοπρατηθεί μετά το «ναυάγιο» των προηγούμενων αντίστοιχων διαδικασιών, λόγω δικαστικών εμπλοκών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ