Τέλος η Τράπεζα της Ελλάδος στην Κέρκυρα - «Μετακομίζει» στα Γιάννενα!

Τέλος η Τράπεζα της Ελλάδος στην Κέρκυρα - «Μετακομίζει» στα Γιάννενα!

Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να μεταφερθούν σε άλλη πόλη - Το κτίριο περνά στα χέρια του Ιονίου Πανεπιστημίου

29
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρά τις αντιδράσεις των τελυταίων χρόνων και παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, το τέλος έρχεται οριστικά για το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα, όπου αποψιλώνεται ακόμα μια υπηρεσία της.

Οι εργασίες αλλά και οι υπάλληλοι θα πρέπει να μεταφερθούν στο επόμενο «κοντινότερο» σημείο, δηλαδή τα ...Γιάννενα. Ουσιαστικά θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλη πόλη, άλλο νομό, άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα!

Το εμβληματικό κτίριο στην κορυφή της Πλατείας Δημαρχείου περνά στα χέρια του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η αγορά του από το ακαδημαϊκό ίδρυμα συμφωνήθηκε προσφάτως (βλ. ρεπορτάζ της "Ε" της 2/8/22) από τους δύο φορείς, κατόπιν σχετικής πρότασης αγοράς που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο και ενέκρινε το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Δ.Ο.Υ.: Συναλλαγές μέχρι τις 11:00

Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης - Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας, οι ταμειακές συναλλαγές στη ΔΟΥ Κέρκυρας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την Παρασκευή 30/9/22 θα γίνονται μέχρι τις 11:00 το πρωί, λόγω της διακοπής της λειτουργίας του υποκαταστήματος Κέρκυρας της Τράπεζας Ελλάδος.  

Η ΟΤΟΕ

«Η απάντηση της Διοίκησης είναι πως «ή μετακινείστε εκεί ή φεύγετε», στη λογική δηλαδή του δόγματος «ή συμβιβάζεσαι ή τελειώνεις», όπως εκφράστηκε δια στόματος κυβερνητικού Υπουργού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νομαρχιακού Παραρτήματος Κέρκυρας της ΟΤΟΕ: «Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε πέφτει οριστικά η αυλαία για το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα, καθώς την Παρασκευή, 30/09/22, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του.

Οι υπηρεσίες που προσέφερε θα εξυπηρετούνται πλέον από το κοντινότερο υποκατάστημα, αυτό των Ιωαννίνων, και η Κέρκυρα χάνει άλλη μία Υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια, το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ, βλέποντας ότι το Κατάστημα χρόνο με τον χρόνο απαξιωνόταν, έκανε κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο. Συνάντησε, όμως, αδιαφορία τόσο από τοπικούς παράγοντες όσο και από την πλευρά πολιτικών εκπροσώπων, ιδιαίτερα του κυβερνητικού χώρου, μολονότι υπήρξαν και κάποιες φωνές που στήριξαν τις προτάσεις του Νομαρχιακού Παραρτήματος.

Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει αφορά στους συναδέλφους εργαζόμενους, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσής τους σε άλλη Υπηρεσία εντός του Νομού. Έτσι, είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στο κοντινότερο κατάστημα, δηλαδή αυτό των Ιωαννίνων, γεγονός που τους δημιουργεί τεράστια οικογενειακή αναστάτωση.

Η απάντηση της Διοίκησης είναι πως «ή μετακινείστε εκεί ή φεύγετε», στη λογική δηλαδή του δόγματος «ή συμβιβάζεσαι ή τελειώνεις», όπως εκφράστηκε δια στόματος κυβερνητικού Υπουργού.

Το Νομαρχιακό Παράρτημα θεωρεί ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση που να μην ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και να τους φέρνει στο κατώφλι της ανεργίας, αν παρακάμπτονταν οι αγκυλώσεις που προκύπτουν από τα διάφορα νομοθετήματα, τα οποία τελικά στόχο έχουν να στείλουν κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία.

Οι διάφοροι πολιτικάντηδες που αδιαφόρησαν για την διατήρηση του Καταστήματος στην Κέρκυρα τώρα προσπαθούν να παρηγορήσουν τους θιγόμενους. Καλό θα ήταν, αντ’ αυτού, να φέρουν μία πρόταση νόμου που να καταργεί τα διάφορα νομοθετήματα που μόνο βλάβη προκαλούν στους εργαζόμενους».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ