Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: Για την εργοδοσία η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία σημασία

Δυστύχημα
28 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:38

Άλλος ένας εργαζόμενος θυσιάστηκε στον βωμό της τουριστικής ανάπτυξης και της εργοδοτικής βουλιμίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα είχαμε στην Κέρκυρα το πρωί της Τρίτης» ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο μετά το τραγικό δυστύχημα του οικοδόμου που καταπλακώθηκε από χώμα:

Άλλος ένας εργαζόμενος θυσιάστηκε στον βωμό της τουριστικής ανάπτυξης και της εργοδοτικής βουλιμίας για μεγιστοποίηση των κερδών της.

Την ίδια μέρα που διατάχθηκε το κλείσιμο των σχολείων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η εργοδοτική ασυδοσία διέτασσε την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών σε φρέσκο σκάμμα.

Για την εργοδοσία και το αχαλίνωτο κυνήγι του κέρδους, η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν έχει καμία σημασία. Κατά τον ίδιο τρόπο, καμία σημασία δεν έδωσαν στη θυσία του εργαζόμενου στην τουριστική ανάπτυξη όλοι αυτοί που λίγες ώρες μετά γιόρταζαν για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού και σχεδίαζαν νέους ξέφρενους ρυθμούς επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας.

Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα φορτώνουν διπλή και τριπλή δουλειά στις πλάτες των εργαζομένων, μειώνουν τους μισθούς, τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα και καταπατούν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Είναι αυτοί που, ενώ παραπονιούνται για την έλλειψη προσωπικού, αξιώνουν μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, ζητώντας παράλληλα αύξηση του εργάσιμου χρόνου. Είναι οι ίδιοι που, εκτός των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας που επιβάλλουν στους εργαζόμενους, δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και ασφάλειας της υγείας στους χώρους εργασίας.

Να χαίρονται το τουριστικό «θαύμα» και τα ρεκόρ τους!

Μόνο να μην περιμένουν ότι μαζί μ' αυτούς θα χαίρονται και εκείνοι που τους «έχει βγει το λάδι» στη δουλειά για να παραχθεί το τουριστικό εισόδημα, που εργάζονται με αμοιβές ψίχουλα, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, που οδηγούνται σε γιατρούς και χειρουργεία προκειμένου να θεραπεύσουν ασθένειες και παθήσεις που προκύπτουν από τους εξαντλητικούς εργασιακούς ρυθμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο έναν δρόμο μπροστά τους, τον δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με τους κάθε λογής εκμεταλλευτές, γιατί μόνο αυτός ο δρόμος οδηγεί στην ζωή που τους αξίζει.