ΕΛΟΚ - ΚΡΙΚΕΤ: Φιλικοί αγώνες με Authors και Οsians στη Σπιανάδα

ΕΛΟΚ - ΚΡΙΚΕΤ: Φιλικοί αγώνες με Authors και Οsians στη Σπιανάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΟΚ

Η Κάτω Πλατεία αποτελεί ιστορικό χώρο για το κρίκετ

28
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη μαγεία να παίζεις αγώνα στην Κάτω Πλατεία γνώρισαν αυτές τις μέρες Authors  και Οsians που βρέθηκαν στο νησί μας για φιλικούς αγώνες και όχι μόνο. Κακά τα ψέματα οι αγώνες σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος μαγεύουν και πολλές ομάδες από το εξωτερικό έρχονται για να το ζήσουν. Η Κ. Πλατεία αποτελεί ιστορικό χώρο για το κρίκετ, εκεί εδώ και 199 χρόνια αναπτύχθηκε, το αγάπησαν οι Κερκυραίοι,  φιλοξένησε σπουδαίες ομάδες και ανθρώπους του αθλήματος και αγώνες που γίνονται σε αυτό είναι ξεχωριστοί.

Η ΕΛΟΚ με τις όποιες δυνατότητες έχει προσπαθεί για να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον του κόσμου και της νεολαίας για το άθλημα και σε αυτό βοηθάει η ζεστασιά και η αμεσότητα ενός αγώνα στη Σπιανάδα, αφού ελάχιστοι ή και καθόλου φίλοι του αθλήματος βρίσκονται στη Μαρίνα των Γουβιών όταν έχει αγώνα. Για την επίσκεψη των δυο ομάδων στο τετραήμερο των αγώνων ενημέρωσε η Ομοσπονδία.

Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΚ

Ολοκληρώθηκαν οι φιλικοί αγώνες κρίκετ με ακόμα δύο  ξένες ομάδες από τις δώδεκα  που συνολικά επισκέφτηκαν  την Κέρκυρα  την φετινή  θερινή περίοδο προκειμένου να συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ 2022.
Η ομάδα των Authors XI Cricket Club  https://www.authorscc.co.uk/  που ετησίως επισκέπτεται  την  Κέρκυρα στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Φεστιβάλ αποτελούμενη από σπουδαίους συγγραφείς και ανθρώπους του πολιτισμού, για άλλη μια φορά συμμετείχε σε αγώνες κρίκετ. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το νησί  επισκέφτηκε και  η ομάδα των Οsians CC από το Μουμπάι, η οποία με μεγάλο ενθουσιασμό επιβεβαίωσε την συμμετοχή της και για το 2023,  στον εορτασμό του 200 χρόνων από τον πρώτο αγώνα κρίκετ στην Κέρκυρα τις 23 Απριλίου του 1823.

Τα παιχνίδια άρχισαν τη Πέμπτη 22/09 στο γήπεδο της Μαρίνας των Γουβιών όπου οι ξένες ομάδες  έπαιξαν μεταξύ τους αγώνα των 25 overs, με τους  Authors να κερδίζουν την δυνατή ομάδα των Οsians με σκορ 175-143. Το Σάββατο 24/09 ακολούθησε δεύτερος  αγώνας στο γήπεδο της Μαρίνας όπου αντιμετώπισαν μικτή ομάδα της Κέρκυρας.

Τη Κυριακή 25/09 διεξήχθη  τουρνουά στο γήπεδο της Κάτω Πλατείας όπου έλαβαν μέρος το «Σωματείο Φορέας Φίλων Κρίκετ ‘’Σπιανάδα’’ και μία επίλεκτη ομάδα αθλητών της Κέρκυρας.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν,  εκπρόσωπος της Βρετανικής Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, συγγραφείς και δημοσιογράφοι του BBC.

Το τουρνουά διεξήχθη σε ενθουσιώδη εορταστική ατμόσφαιρα  που συνεπήρε τους συμμετέχοντες, τους θεατές και τους περαστικούς. Ακολούθησαν βραβεύσεις και ομιλίες από τους επικεφαλής των ομάδων.

Η εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στην Corfu Beer -Κερκυραϊκή Ζυθοποιία για την ευγενική της προσφορά στις εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την Annabelle Louvros για την εξαιρετική συνεργασία και συνεισφορά της στον αθλητικό και πολιτιστικό τουρισμό, τον Πρόεδρο του σωματείου Φορέας Φίλων Κερκυραϊκού Κρίκετ Σπιανάδα Σπύρο Τσαγκαρόπουλο για την υποστήριξη και την εθελοντική δουλειά που προσέφερε στην διοργάνωση καθώς και τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΕΛΟΚ