Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στη Βίλλα Ρόσσα

Βίλλα Ρόσσα
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 09:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός όλου του περιβάλλοντα χώρου. Προσπάθεια να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του εμβληματικού κτιρίου μέχρι τα τέλη του μήνα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού κτιρίου της Βίλλα Ρόσσα που για χρόνια παρέμενε στην εγκατάλειψη με εμφανή τα σημάδια φθοράς, αναμένοντας την αναγέννησή του.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στο έργο και μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

Στο χώρο έχει τοποθετηθεί ήδη η περίφραξη του εργοταξίου, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός όλου του περιβάλλοντα χώρου.
«Από την ημέρα που υπογράψαμε τη σύμβαση βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον εργολάβο, διότι θα έπρεπε να δοθούν κάποιες άδειες για να μπορέσει να ξεκινήσει το έργο. Ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει τα γραφεία του και τον εργοταξιάρχη. Κατά την τελευταία επικοινωνία μας ενημέρωσε ότι μέχρι τέλη του μήνα Σεπτεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει το εργοτάξιο να λειτουργεί κανονικά σε πλήρεις ρυθμούς», διευκρίνισε στην «Ε» ο κ. Ορφανουδάκης.

Η αποκατάσταση

Η σύμβαση του έργου για την αποκατάσταση της «Κόκκινης Έπαυλης», υπογράφηκε στις 14 Ιουνίου του 2022 από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Μ.Τ ΑΤΕ» Ευστάθιο Μανδηλαρά.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της Villa Rossa, που χωροθετείται σε οικόπεδο συνολικού εµβαδού 5426,70 τ.µ. και αποτελείται από την κύρια κατοικία της Villa Rossa, το κτίσµα των παλαιών στάβλων, το οκταγωνικό περίπτερο, το µικρό βοηθητικό κτίσµα παλαιάς δεξαµενής και τον υπαίθριο χώρο του συγκροτήµατος. Τα παραπάνω κτίρια έχουν χαρακτηριστεί, µε αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισµού, ως ιστορικά διατηρητέα µνηµεία.

Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΠ Ιόνια Νησιά «2014-2020», είναι προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ και δημοπρατήθηκε στις 07-01-2021. Η συνολική προθεσµία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 24 µήνες από την ηµέρα υπογραφής της σύµβασης. Σημειώνεται ότι η εταιρεία που ανέλαβε το έργο έχει μεγάλη εμπειρία σε παρόμοια τέτοια έργα που αφορούν σε διατηρητέα κτήρια. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται το θέατρο Απόλλων Ερμούπολης, το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, τα Μουσεία Ιωαννίνων, Θήβας και Δελφών κ.α.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.