Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευθύνες σε ΠΙΝ και Δήμους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΠΣΚ
23 Σεπτεμβρίου 2022 / 17:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΕΠΣΚ, έγινε σύσκεψη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου) μετά από πρόσκληση της Ένωσης στους τρεις βουλευτές του νησιού, οι οποίοι έδωσαν το παρόν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Σεπτέμβρη στα γραφεία της ΕΠΣΚ, έγινε σύσκεψη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα ποδοσφαίρου) μετά από πρόσκληση της Ένωσης στους τρεις βουλευτές του νησιού, οι οποίοι έδωσαν το παρόν.

Από τη πλευρά της Ένωσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Βλαχόπουλος, ο γραμματέας κ. Χυτήρης, το μέλος κ. Καλογεράς και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Κουλούρης, ενώ ο κ. Στ. Γκίκας, ο κ. Αλ. Αυλωνίτης και ο κ. Δημ. Μπιάγκης ήταν παρόντες, αφού γνωρίζουν το θέμα.

Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ για τα γήπεδα του νησιού, την άθλια κατάστασή τους και την ακαταλληλότητα πάρα πολλών, καθώς και τον προγραμματισμό κάποιων εργασιών (Αχαράβης, Κοντόκαλι, Αγ. Νικολάου) που τα χρήματα υπάρχουν, αλλά τα γήπεδα ΔΕΝ φτιάχνονται.

Εστίασαν περισσότερο στο Κεντρικό Δήμο της Κέρκυρας, αφού όπως εμείς γράψαμε εδώ και καιρό ένα Δημοτικό γήπεδο (Σκριπερό) λειτουργεί και 7 δεν λειτουργούν (Σπαρτύλα, Κορακιάνας, Αγ. Μάρκου, Κοντόκαλι, Αγ. Δέκα, Καστελλάνων, Συναράδων ). Ζήτησε η πλευρά της Ένωσης την βοήθεια και στήριξη των βουλευτών έτσι ώστε να γίνει κάτι, η κατάσταση είναι άθλια, πολλά σωματεία λόγω γηπέδου έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους και αξίζει κάτι καλύτερο στην Κέρκυρα και στη νεολαία της. Φυσικά αναφέρθηκαν και στο «έκτρωμα» που λέγεται ΕΑΚΚ, με τις ευθύνες εκεί να βαραίνουν πολλούς.

Ο κ. Στ. Γκίκας αναφέρθηκε διεξοδικά σε κονδύλια και χρηματοδοτήσεις που έδωσε η κυβέρνηση για συγκεκριμένα έργα, θεώρησε ότι θα γίνουν, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, ενώ ανέφερε ότι αυτά είναι ευθύνη να γίνουν είτε από τους Δήμους είτε από την Περιφέρεια, τονίζοντας και πάλι ότι η Κυβέρνηση χρήματα για αθλητικές εγκαταστάσεις δίνει.  

Ο κ. Αλ. Αυλωνίτης δεν διαφώνησε με τον κ. Γκίκα, αλλά έθεσε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση. Δηλαδή στη μη αξιοποίηση των πόρων από Δήμους και Περιφέρεια και είπε ξεκάθαρα ότι αυτοί είναι που δεν προχωράνε τα έργα, δεν έχουν πρόγραμμα και σχεδιασμό και χάνονται πολλά χρήματα, αφού από τη στιγμή που δεν γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό όριο ένα έργο η κυβέρνηση τα χρήματα τα διοχετεύει αλλού. Μάλιστα τόνισε ότι έτσι όπως κινούνται ΠΙΝ και Δήμοι θα χαθούν εκατομμύρια, χρήματα που έχουν δοθεί για κλειστά Γυμναστήρια  σε Βορρά και Νότο.

Ο κ. Δ. Μπιάνκης κινήθηκε στο ίδιο επίπεδο, συμφώνησε ότι το πρόβλημα των εγκαταστάσεων  είναι μεγάλο, έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και θέληση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να βοηθήσει, ενώ στην πρόταση να γίνει νέα σύσκεψη μαζί με τους βουλευτές, να κληθούν και η Περιφερειάρχης, μαζί με τους 4 Δημάρχους, δήλωσε ότι θα είναι εκεί.

Είναι φανερό ότι οι ευθύνες όλες πάνε σε ΠΙΝ και Δήμους, στην έλλειψη συντονισμού , αφού η πολιτεία στέλνει κονδύλια στην Κέρκυρα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά ΔΕΝ απορροφούνται, χάνονται και μετά φωνάζει ο κόσμος προς κάθε κατεύθυνση, αλλά οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια