Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο περίμενε η ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
22 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκπρόσωποί μας στην Γ΄ Εθνική, ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρας Πετριτή παρακολουθούν με αγωνία τα δρώμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, την κόντρα ΕΠΟ – Αυγενάκη και περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο αφού μια εβδομάδα πριν το τέλος του Σεπτέμβρη όλα είναι ρευστά και δεν ξέρουν σε ποιο όμιλο και πότε θα παίξουν.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκπρόσωποί μας στην Γ΄ Εθνική, ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρας Πετριτή παρακολουθούν με αγωνία τα δρώμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, την κόντρα ΕΠΟ – Αυγενάκη και περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο αφού μια εβδομάδα πριν το τέλος του Σεπτέμβρη όλα είναι ρευστά και δεν ξέρουν σε ποιο όμιλο και πότε θα παίξουν.

Η ΕΠΟ είχε αρχικά ορίσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, αλλά μετά από λίγες μέρες μετέθεσε την έναρξη για τις 2 Οκτώβρη, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται αυτό να γίνει, υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν πριν.

Το πιο σοβαρό θέμα δεν είναι η απόφαση της Γ.Σ. στις 30/9 για αναστολή ή όχι των πρωταθλημάτων. Αυτό ίσως βολεύει την ΕΠΟ που έχει αφήσει πάρα πολλά ανοικτά μέτωπα σε ότι αφορά την Γ΄ Εθνική και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα τα κλείσει.

Αρχικά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στην Super League 2 θα αγωνιστεί ο Αγροτικός Αστέρας ή ο Πανδραμαϊκός και τι θα γίνει με την πρωταθλήτρια Κοζάνη, αφού με βάσει την απόφαση του CAS αυτή ήταν πρώτη και όχι ο Μακεδονικός, που ήδη η ΕΠΟ τον έβαλε στην επαγγελματική κατηγορία.  Πέραν αυτού υπάρχουν και άλλες ομάδες στον 1ο όμιλο που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην κατηγορία, που τυπικά υποβιβάστηκαν αλλά με τις προσφυγές που έκαναν δικαιώθηκαν. Πρέπει αρχικά να ξεκαθαρίσει η ΕΠΟ ποιες ομάδες θα παίξουν Γ΄ Εθνική και ποιες όχι.

Τελειώνει και ο Σεπτέμβρης και με τα μέτωπα ανοικτά, η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει τον καταρτισμό των Ομίλων, που φέτος θα είναι τέσσερις (4) αντί επτά (7) που ήταν πέρσι. Σίγουρα οι εκκρεμότητες δεν της επιτρέπουν ακόμη να το κάνει, ενώ θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει σε κλήρωση και όλα αυτά απαιτούν χρόνο.

Η ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή ξέρουν ότι θα περιμένουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμη για την έναρξη του πρωταθλήματος και θα πρέπει να διαφοροποιήσουν και τα προγράμματα προπονήσεων που έχουν. Π.χ. ο Αστέρας ξεκίνησε προετοιμασία τον Ιούλιο (23) και θα συμπληρώσει τρεις μήνες προετοιμασίας πριν το πρώτο ματς στην Γ΄ Εθνική.

Εκτιμούμε ότι η ανακοίνωση τριών ομάδων που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League 2, αλλά δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν (ΑΟ Ξάνθη, Εργοτέλης, Διαγόρας) βοηθάει την ΕΠΟ να πάρει αποφάσεις και στη θέση τους να «βολέψει» αυτές που δίκαια θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί (Κοζάνη, Πανδραμαϊκός), ενώ δεν είναι απίθανο και άλλη ομάδα να μην παίξει στην επαγγελματική κατηγορία.

Όπως όμως και να το κάνουμε αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πρωτοφανές, τέτοια καθυστέρηση και τέτοια σύγχυση στην ΕΠΟ  δεν έχουν βιώσει οι ομάδες. Χωρίς να εξετάζουμε τους λόγους (πολιτικούς, οικονομικούς, προσωπικές κόντρες κλπ) εκτιμούμε ότι η Ομοσπονδία έχει τεράστια ευθύνη γι αυτό, ενώ η τωρινή διοίκηση επαναλαμβάνει πολλά από τα λάθη του παρελθόντος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια