Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συζήτηση στη Βουλή για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
19 Σεπτεμβρίου 2022 / 19:37

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα ανέλαβε να απαντήσει στον Δ. Μπιάγκη. Τι ειπώθηκε.

ΑΘΗΝΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ). Η Ερώτηση για τις «Επαναπροκηρύξεις άγονων διαγωνισμών προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού για τις δομές της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κέρκυρας» συζητήθηκε στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Βασικά Σημεία της Πρωτολογίας του Βουλευτή

► Το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι πρωταθλητής σε κενά ιατρών πανελλαδικά.  Από τις 140 θέσεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων, είναι καλυμμένες οι 75 θέσεις με μόνιμο προσωπικό, ενώ στο Νοσοκομείο υπηρετούν 24 επικουρικοί ιατροί και 2 με μπλοκάκι. Η πληρότητα της δομής σε ιατρικό προσωπικό δεν φθάνει το 70% και τα οργανικά κενά αγγίζουν τις 40 θέσεις. Κι όλα αυτά, σ’ ένα οργανόγραμμα που ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου μας. Αρκεί μόνο να συνυπολογίσουμε, ότι ο πραγματικός πληθυσμός του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

Ενώ οι υποσχέσεις για νέες προσλήψεις καλά κρατούν, διαπιστώνεται τελικά ένα μέρος αυτών που ανακοινώνονται να καταλήγουν σε θέσεις στους διαγωνισμούς. Οι 13 θέσεις γίνονται 12, οι 12 θέσεις γίνονται 8. Την ίδια ώρα, μεγάλες κλινικές του Νοσοκομείου μας, όπως η Παθολογική, αδυνατούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, οι εργαζόμενοι αγωνιούν, η κοινωνία της Κέρκυρας αιμορραγεί καθώς παραμένει πρωταθλήτρια στις διακομιδές στα γειτονικά τριτοβάθμια Νοσοκομεία με 250 διακομιδές με καρδιολογικά προβλήματα κάθε χρόνο τουλάχιστον.

Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και σήμερα καταγράψαμε 16 άγονες θέσεις ιατρών (Διευθυντών, Επιμελητών Α & Β) σε κρίσιμες ειδικότητες για το Νοσοκομείο όπως: Παιδιατρική, Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας, Χειρουργικής, Ψυχιατρικής, θέσεις που αποτελούν το 10% των συνολικών οργανικών θέσεων.

► Επαναπροκηρύξτε, λοιπόν τώρα, όλες τις θέσεις ιατρών. Εκμεταλλευτείτε την ευνοϊκή συγκυρία της ένταξής μας στην Α΄ Προβληματική ζώνη, δώστε στο Νοσοκομείο μας, τη δυνατότητα να στελεχωθεί και να θωρακιστεί υπηρεσιακά. Μία ολόκληρη κοινωνία, η κοινωνία της Κέρκυρας αυτή τη στιγμή αγωνιά για το νοσοκομείο της και περιμένει άμεσα απτές και γρήγορες λύσεις.  

* Στην τοποθέτησή  της, η Αναπληρώτρια Υπουργός μίλησε για την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προκηρύξει τις άγονες θέσεις. Εντούτοις, δεν δεσμεύτηκε χρονικά, ούτε παρουσίασε κάποιο χρονοδιάγραμμα.