Ερωτικά τραγούδια της Επτανήσου στην Πλατεία Δημαρχείου

Ερωτικά τραγούδια της Επτανήσου στην Πλατεία Δημαρχείου

Η Χορωδία Κέρκυρας

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00

17
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία σπάνια μουσική στιγμή θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 11:00, με ελεύθερη είσοδο στην Πλατεία Σαν Τζιάκομο. Χορωδίες ανδρικών φωνών από τρία νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά, ανεβαίνουν στη σκηνή για να υμνήσουν τον έρωτα και την ομορφιά της ζωής μέσα από τραγούδια επώνυμων ή ανώνυμων δημιουργών της Επτανήσου.

Το ανδρικό φωνητικό Ζακυνθινό σύνολο του Παναγιώτη Μαρίνου, η Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου και το ανδρικό φωνητικό και οργανικό σύνολο λαϊκής Επτανησιακής καντάδας της χορωδίας Λειβαθούς του Δήμου Αργοστολίου, υπό τη διεύθυνση του Καλογηρά Βασίλη ερμηνεύουν a cappella καθώς και με τη συνοδεία ενός μικρού οργανικού επτανησιακού συνόλου (βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, ακορντεόν), με κυρίαρχο το ύφος του κάθε νησιού να προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα γνωριμίας και απόλαυσης της μοναδικότητας του ήχου των ανδρικών φωνών του Ιονίου.

Μελωδίες ανασυρμένες από τη λήθη αλλά και κάποιες που υπάρχουν στη μουσική μνήμη του κοινού, εμπλουτίζουν το ποικίλο ρεπερτόριο της συναυλίας μέσω της ανάδειξης του λυρισμού και του χρώματος των ανδρικών φωνών στα «Ερωτικά Τραγούδια της Επτανήσου».

Συντελεστές:

Το Ανδρικό Φωνητικό Ζακυνθινό Σύνολο του Παναγιώτη Μαρίνου
Η Ανδρική Χορωδία Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου
Το Ανδρικό Φωνητικό και Οργανικό Σύνολο Λαϊκής Επτανησιακής Καντάδας της Χορωδίας Λειβαθούς του Δήμου Αργοστολίου, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ