Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Δημοκρατία επιβάλλει να δοθούν γραφεία σε όλες τις παρατάξεις

Γραφεία
16 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:55

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων «Πρώτα η Κέρκυρα», «Εκκίνηση» και «Κέρκυρα 180»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να αρθεί η ανισότητα και να δοθούν γραφεία σε όλους τους επικεφαλής δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις «Πρώτα η Κέρκυρα» (Καλούδης), «Εκκίνηση» (Μαγιολαδίτης) και «Κέρκυρα 180» (Δρυ). Ο νόμος προβλέπει ότι η έχουσα την εκτελεστική εξουσία Δήμαρχος χορηγεί σε κάθε παράταξη γραφείο και γραμματειακή υποστηριξη για να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά της, επισημαίνουν.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση: 

Η εκλογική αναμέτρηση του 2019 με το δημοκρατικό σύστημα της απλής αναλογικής, ανέδειξε δέκα δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Ο νόμος προβλέπει ότι η έχουσα την εκτελεστική εξουσία Δήμαρχος χορηγεί σε κάθε παράταξη γραφείο και γραμματειακή υποστηριξη για να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά της.

Από το πρώτο έτος της δημοτικής θητείας σε πέντε από τις παρατάξεις δόθηκαν ή διατηρήθηκαν τα παλιά τους γραφεία, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που απορρέουν από την συμμετοχή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα  οι συγκυβερνώσεις παρατάξεις «Κερκυραίων Δήμος-Μ.Υδραίου» και «Η Κέρκυρα Ψηλά-Σ. Νεράντζης» διαθέτουν τα γραφεία της Δημάρχου (2), του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα γραφεία Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΕΥΑΚ και των Αντιδημάρχων, γύρω στα 14-16 γραφεία, ενώ από την αντιπολίτευση γραφεία έχουν δοθεί μόνον  στις παρατάξεις «Κέρκυρα να ζείς Γ. Τρεπεκλής», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Κέρκυρα Αλλαγής-Σπ. Πουλής».

Οι υπόλοιπες πέντε δημοτικές παρατάξεις «Πρώτα η Κέρκυρα», «Κερκυραϊκή Αναγέννηση», «ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα», «Κέρκυρα 180ο» και «Κερκυραϊκή Συμμαχία» παραμένουν χωρίς γραφεία, δημιουργώντας ανισότητες ως προς τους όρους λειτουργίας και παρέμβασης των Δημοτικών Παρατάξεων, πολύ περισσότερο που εμείς δεν λαμβάνουμε καμία αμοιβή ή αποζημίωση ούτε μας πληρώνει κινητά ο Δήμος και πληρώνουμε και τα στυλό και το μελάνι και το χαρτί των εκτυπώσεων από τη τσέπη μας.

Τις ανισότητες αυτές υποχρεούται να τις αναιρέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε επί ίσοις όροις να διεξάγεται από εδώ και στο εξής η πολιτική διαδικασία στο ανώτατο όργανο διαβούλευσης και απόφασης των δημοτών της Κέρκυρας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι στη προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο επί Δημαρχίας Νικολούζου και Προεδρίας Ν. Ράλλη είχαν δοθεί γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη  στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή στις/στους κ. κ. Υδραίου, Τρεπεκλή, Χαραλάμπους.

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ

Να εφαρμοσθεί ο νόμος.
Να μας δοθούν γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη, όπως προβλέπει ο νόμος.
 
 
ΟΙ   ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ:
 
ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ- Επ. Γιώργος Καλούδης
ΕΚΚΙΝΗΣΗ  - ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ-Δημ. Συμ. Μαγιολαδίτης Μάριος
ΚΕΡΚΥΡΑ 180Ο–Επ. Μαρία Δρυ