Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βασιλάκης - Καρδακάρη: Εν αναμονή των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου

Δημοτικό συμβούλιο
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:17

Κοινή Δήλωση του Γραμματέα Τ. Βασιλάκη και της τέως Γραμματέα (ως παραιτηθείσας εκ του Προεδρείου) Α. Καρδακάρη

Προς ενημέρωση των συνδημοτών και κάθε προσώπου που έχει νόμιμο συμφέρον από την εγκυρότητα των πρακτικών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, επισημαίνουμε ότι σε συνέχεια της Κοινής Δήλωσης του Γραμματέα κου Βασιλάκη και της τέως Γραμματέα (ως παραιτηθείσας εκ του Προεδρείου) κας Καρδακάρη επί του ζητήματος, υπήρξε μία κάποια σχετική ανταπόκριση από το Γραφείο υποστήριξης οργάνων του Δήμου την οποίαν αξιολογεί ο κος Καλούδης. 
 
Θεωρούμε ότι οι κρατούντες την εξουσία στο Δήμο μας έκαναν ένα πρώτο βήμα περί της αυτονόητης ανάγκης εφαρμογής των κανόνων δικαίου που διέπουν τη λειτουργία μας και την κατά συνέπεια υποχρέωση να συνυπογράφουμε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τα πρακτικά των συνεδριάσεων.
 
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα μάς επιτραπεί η πρόσβαση στο περιεχόμενο του συνολικού υλικού κάθε συνεδρίασης κι αν θα μάς αφήσουν επαρκή χρόνο για την ανάγνωσή τους (άλλωστε μιλάμε για τα πρακτικά των τριών τελευταίων ετών), ενώ διατηρούμε όμως την επιφύλαξη να τούς καταγγείλουμε σε περίπτωση που μάς πιέσουν να υπογράψουμε άνευ οποιασδήποτε ανάγνωσης κι ελέγχου των περιεχομένων (ενν. διότι δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους συναλλαγές του τύπου "γρούνι στο σκί"). 
 
Ευχόμαστε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί κι ότι αντί των μέχρι σήμερα ελάχιστων αποσπασμάτων συνεδρίασης τα οποία η δημοτική αρχή έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο (διότι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν αναρτούν το σύνολο όσων συζητούμε στα Δημοτικά Συμβούλια) αποκλειστικά επειδή πρόκειται για Αποφάσεις οι οποίες είναι αδύνατο να κυρωθούν χωρίς ΑΔΑ, θα αποκτήσουμε επιτέλους γνώση του υλικού που ως τώρα προέκυψε από τις απομαγνητοφωνήσεις. 
 
Σε κάθε όμως περίπτωση οι δικηγόροι της παράταξής μας κι ο επικεφαλής κος Καλούδης θα αποτιμήσουν με κάθε λεπτομέρεια τη νομική διάσταση της υπόθεσης ώστε να ενεργήσουμε αντίστοιχα στην ανάγκη μας για προστασία, κι αναλόγως των δικαιωμάτων κι υποχρεώσεών μας για άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου ουσίας.
 
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να δεχτούμε να συμμετέχουμε σε παρανομία, ούτε και να κλείσουμε μάτια και στόμα μπροστά στις όποιες παρανομίες διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας αυτής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. 
 
Ο επικεφαλής της παράταξής μας καθιστά σαφές ότι θα αιτηθεί εισαγγελική παρέμβαση για κάθε αξιόποινη πράξη, ενέργεια, δράση ή και κατάσταση περιέλθει σε γνώση μας. 
 
Δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε στα κακώς κείμενα, ούτε και να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε παρανομίες. 
 
Η συμμόρφωσή σας θα βοηθούσε ν' αποφύγουμε τα δικαστήρια και μια προεκλογική με πλήθος υποδίκων.
 
Σας καλούμε στο πλαίσιο της Δημοκρατίας να συνεργαστείτε εντός του Συμβουλίου όπως ταιριάζει στα δημοκρατικά αισθήματα των Κερκυραίων και τις παραδόσεις μας εντός του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 
Αγγελική - Χριστίνα Καρδακάρη
Μιλτιάδης - Τηλέμαχος Βασιλάκης