Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνέδριο - Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής στην Κέρκυρα

Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής
13 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:37

Από τη Χορωδία Κερκύρας και το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της ΠΕΔΙΝ και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πραγματοποίηση Συνεδρίου - Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής ανακοίνωσαν η Χορωδία Κερκύρας και το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής. Οι εκδηλώσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και τη ΠΕΔΙΝ και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός σε συνέντευξη Τύπου, με το συνέδριο - φεστιβάλ, επιδιώκεται να δημιουργηθεί θετική κινητικότητα γύρω από την ανάδειξη και προβολή της Επτανησιακής Μουσικής και περαιτέρω ένα κλίμα συνέχισης και ανανέωσης της μουσικής μας παράδοσης.

Επίσης θα καταβληθεί η δέουσα προσπάθεια να προβληθεί το συνέδριο αυτό και τα συμπεράσματά του ασφαλώς και εκτός των Επτανήσων, ώστε να γίνει κοινωνός του περιεχομένου του και κάθε ενδιαφερόμενος για τα μουσικά πράγματα της χώρας μας και να προβληθεί η λαμπρή μας παράδοση.

Στο συνέδριο - φεστιβάλ έχουν κληθεί ως εισηγητές, διακεκριμένοι επιστήμονες από τα Επτάνησα και πολλοί άλλοι που έχουν λόγο για την Επτανησιακή Μουσική κατά την ιστορική της διαδρομή, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος και του μέλλοντος. Γι αυτό και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην έρευνα και στη διατύπωση προτάσεων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόκειται για ένα οκταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη της Κέρκυρας με πανεπτανησιακό χαρακτήρα και στις οποίες εμφανίσεις θα παρουσιαστούν φορίς όχι μονον της Κέρκυρας και αλλά και των υπολοίπων νησιών, ώστε να δοθεί ένας πανηγυρικός αλλά και περιφερειακός χαρακτήρας. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

Συμμετέχοντες

- Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
 -Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος»
 -Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου
 -Κερκυραϊκή Καντάδα  και Μαντολινάτα
 -Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής μουσικής «Τ’ ΑΡΓΑΣΤΗΡΙ»
 -Χορωδία Κέρκυρας
 -Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος
 -Χορωδία Αργοστολίου
 
Τα εγκαίνια του συνεδρίου θα γίνουν στα Παλιά Ανάκτορα Κέρκυρας την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στην Ιόνιο Βουλή την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πρωί και απόγευμα και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το πρωί.

Η Χορωδία Κερκύρας και το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής καλούν όλους τους μουσικούς φορείς της Κέρκυρας και της Επτανήσου και όλους τους φιλόμουσους να παρακολουθήσουν το Συνέδριο αυτό το οποίο ευελπιστούν ότι θα ανοίξει τους δρόμους για την επόμενη ημέρα της Επτανησιακής Μουσικής.