Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το δρόμο της ΑΕΛ θα ακολουθήσει και ο Αστέρας Πετριτή;

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
09 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο Αστέρας Πετριτή, στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, αφού ως το τέλος του μήνα θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, από τις Σέρρες και αν νικήσει θα περάσει στην 3η φάση του θεσμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο Αστέρας Πετριτή, στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, αφού ως το τέλος του μήνα  θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, από τις Σέρρες και αν νικήσει θα περάσει στην 3η φάση του θεσμού. Εκεί θα μπουν ομάδες από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και είναι πιθανόν να κληρωθεί με μια από αυτές και να αγωνιστεί με επαγγελματική ομάδα, κάτι που στο παρελθόν έχουν πετύχει ο Θιναλιακός και η ΑΕ Λευκίμμης.

Ο μεν Θιναλιακός τρία χρόνια πριν είχε κληρωθεί με τον ΑΟ Καβάλας όπου τον αντιμετώπισε στο ΕΑΚΚ (16/9/2019) και είχε χάσει 0-1 με γκολ που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά της παράτασης. Πέρσι για τον ίδιο θεσμό η ΑΕ Λευκίμμης έπαιξε αντίπαλος με τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), σε ματς που έγινε στα Γιάννενα (γήπεδο Κατσικά) στις 26/9/2021 και είχε νικήσει 2-1 περνώντας στην 4η φάση του θεσμού, κάνοντας την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της. Μάλιστα η ΑΕΛ έφτασε στην 5η φάση, αφού στάθηκε τυχερή στην κλήρωση και πέρασε χωρίς αγώνα την 4η, ενώ στην 5η φάση έχασε από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με 1-2 στην Λευκίμμη και την ευκαιρία να πάει ακόμα πιο πέρα όπου αν κέρδιζε να έπαιζε με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ο φετινός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Αστέρας Πετριτή, έχει την ευκαιρία να γίνει η 3η ομάδα που θα παίξει με επαγγελματική, έχει δύσκολο μας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, αλλά όλα είναι πιθανά. Αυτό όμως που πρέπει αι φέτος να τονίσουμε είναι πως το χωράφι (γήπεδο ποδοσφαίρου ΕΑΚΚ) δεν έχει χόρτο, σε όλο το νησί ΔΕΝ υπάρχει γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και αν περάσει ο Αστέρας θα παίξει σαν γηπεδούχος σε ουδέτερο γήπεδο, θα ακολουθήσει την τύχη της ΑΕ Λευκίμμης.

Ίσως κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι στηρίζουν τον αθλητισμό και κάνουν έργα (Κυβέρνηση/Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος/ΣΥΠΑΠ), θα πρέπει να κρυφτούν, γιατί η ντροπή της Ελλάδος είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί μας.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια