Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις φλόγες τέσσερα σκάφη στη Μαρίνα Γουβιών (photos-videos)

ΦΩΤΙΑ
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:17
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Επί τόπου δύναμη της Πυροσβεστικής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας μετά από κλήση που δέχθηκε στις 4.15 μ.μ. για φωτιά σε σκάφη στη μαρίνα Γουβιών.




ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα με 15 άνδρες. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε τέσσερα σκάφη που γειτνιάζουν.



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς μαύρους καπνούς, ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.



ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η φωτιά θεωρείται πολύ επικίνδυνη γιατί περνάει πολύ εύκολα από το ένα σκάφος στο άλλο. Κόσμος έχει συγκεντρωθεί κατά μήκος της προβλήτας της Μαρίνας, ενώ έχει σπεύσει και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Από τις πρώτες πάντως εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα τα σκάφη φαίνεται ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Το έργο της κατάσβεσης ενισχύει πυροσβεστικό πλοιάριο που ήρθε από την Ηγουμενίτσα. 



ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Δείτε το βίντεο: 








Οι φλόγες κόπασαν αισθητά με την άφιξη Πυροσβεστικού Πλοιαρίου από την Ηγουμενίτσα, το οποίο ενίσχυσε το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Τέσσερα σκάφη κάηκαν ολοσχερώς, ενώ απομακρύνθηκαν τουλάχιστον άλλα 15. 

Ευτυχώς όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα ή κοντά απομακρύνθηκαν εγκαίρως. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Βίντεο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.