Η ακριτική Ερείκουσα αποκτά για πρώτη φορά νηπιαγωγείο

Η ακριτική Ερείκουσα αποκτά για πρώτη φορά νηπιαγωγείο

Το κατώφλι του θα περάσουν στις 12 Σεπτεμβρίου δυο μαθητές. Η εικόνα σε Μαθράκι και Οθωνούς

01
Σεπτεμβρίου / 2022

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ.  Ένα νέο σχολικό "κύτταρο" ιδρύεται για πρώτη φορά στην Ερείκουσα. Το ακριτικό νησί, που αποτελεί το βορειότερο σημείο των Επτανήσων, αποκτά από το τρέχον σχολικό έτος νηπιαγωγείο, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 30 Αυγούστου.

Το νηπιαγωγείο αποτελεί ένα από τα οχτώ που ιδρύονται ανά τη χώρα (Αγιοχώρι Ροδόπης, Ακούμια Ρεθύμνου, Ράχη Πιερίας, Αμαρουσίου Aττικής και τρία νηπιαγωγεία στη Νέα Σμύρνη Αττικής).

Το νεοϊδρυθέν νηπιαγωγείο είναι μονοθέσιο. Οι πύλες του αναμένεται να ανοίξουν τη 12η Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.


Όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος, στο σχολείο έχει τοποθετηθεί ήδη αναπληρώτρια νηπιαγωγός, ενώ στο νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν δυο παιδάκια. «Η ίδρυση του νηπιαγωγείου είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το νησί. Έστω και με ένα μαθητή τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν», τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι στο ακριτικό νησί  λειτουργεί επίσης μονοθέσιο Δημοτικό, στο οποίο φοιτά ένας μαθητής, ενώ έχει τοποθετηθεί ήδη και εκπαιδευτκός.

Στα Διαπόντια

Στο Μαθράκι, το μικρότερο και νοτιότερο από Διαπόντια Νησιά βορειοδυτικά της Κέρκυρας μετά από 21 χρόνια απόλυτης σιωπής ήχησε μόλις πέρσι το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου, καθώς προσελήφθη αναπληρώτρια εκπαιδευτικός για την επαναλειτουργία του σχολείου. Η ιστορία του μικρού Τάσου, έγινε ευρέως γνωστή πέρσι, ως του μοναδικού μαθητή του ακριτικού νησιού, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Στο σχολείο τοποθετήθηκε ήδη εκπαιδευτικός, προκειμένου η λειτουργία του να συνεχίσει απρόσκοπτα. Όσον αφορά το τρίτο από τα Διαπόντια Νησιά, τους Οθωνούς,το όνειρο των κατοίκων να ακούσουν και πάλι το σχολικό κουδούνι να «χτυπάει» παραμένει, έως ότου το νησί γεμίσει και πάλι από παιδιά.

Όπως τόνισε πάντως στην «Ε » ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης, ο Δήμος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες σχολικές υποδομές που θα υποδεχθούν τους μαθητές, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στις οικογένειες για να εγκατασταθούν στα Διαπόντια και τα μικρά αυτά νησιά να "πλημμυρίσουν" και πάλι από παιδικές φωνές
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ