Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γωνιά Ανακύκλωσης απέκτησε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Θιναλίου

Γωνιά Ανακύκλωσης
17 Αυγούστου 2022 / 15:12

Η 135η γωνιά ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων (πλαστικό, αλουμίνιο/λευκοσίδηρο, χαρτί/χαρτόνι και γυαλί) στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη δημιουργία της 135ης γωνιάς ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων (πλαστικό, αλουμίνιο/λευκοσίδηρο, χαρτί/χαρτόνι και γυαλί) στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίου προχώρησε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022.



Στα εγκαίνια της νέας γωνιάς ανακύκλωσης παρέστησαν: εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι κ.κ.: Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχος Γεωργανάς Δημήτριος,    Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Κολοβός Νικόλαος, Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θιναλίου Ανθυποπύραρχος Αυλωνίτης Γεράσιμος και το προσωπικό  του κλιμακίου. Εκ μέρους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας οι κ.κ.: Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης,  Αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου  Χαρίτων Κουτσούρης, Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Γιώργος Μαχειμάρης συνεχάρη και ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία που έχουν οι δύο φορείς, ενώ τόνισε ότι η παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων και του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας καταδεικνύει την μεγάλη σημασία που δίνει η υπηρεσία στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της πρόληψης πυρκαγιών και της ανακύκλωσης αφενός, αφετέρου την έμπρακτη στήριξη τους στις δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, δεδομένα που είναι το καλύτερο μάθημα και παράδειγμα για την κοινωνία. Επανέλαβε δε ότι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι πάντα κοντά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Αρχιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς δήλωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το οικοσύστημα και συνεχάρη τον Δήμο Βόρεια Κέρκυρας για την τοποθέτηση της γωνίας ανακύκλωσης. Ο Περιφερειακός Διοικητής τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της διαλογής στην πηγή για την μείωση των αποβλήτων και της ορθής διαχείρισης τους, δεδομένα που αποτρέπουν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στην ίδια κατεύθυνση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κινήθηκε στις δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Σπυριδούλα Κόκκαλη, η οποία ευχαρίστησε και όλους τους δημόσιους φορείς που αγκάλιασαν την προσπάθεια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  αλλά και το δίκτυο των γωνιών ανακύκλωσης, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι εξόχως σημαντική η μεταλαμπάδευση του μηνύματος «διαλογή στην πηγή – ορθή διαχείριση των αποβλήτων».

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος Νίκος Κολοβός χαρακτήρισε πρωτοπόρα την δράση του Δήμου και δήλωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι συνοδοιπόρος των φορέων σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην ποιότητα της ζωής των πολιτών.