Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτομή του Ι. Καποδίστρια στο «Πάρκο Κέρκυρας» της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη
17 Αυγούστου 2022 / 10:57

Πρωτοβουλία της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων» - Στήριξη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” Λευτέρη Καββαδία συναντήθηκε στην Κέρκυρα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και συζήτησαν για την πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης να τιμηθεί ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο κερκυραίος και κορυφαίος διπλωμάτης Ιωάννης Καποδίστριας στην Θεσσαλονίκη.
 
Η πρωτοβουλία της Ένωσης συνίσταται στην συνεργασία με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης για την προσφορά της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια και την τοποθέτησή της με την κατάλληλη υποδομή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο  “Πάρκο Κέρκυρας”, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας.
 
Η Περιφερειάρχης εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια της Κερκυραϊκής Ένωσης στην Θεσσαλονίκη, συνεχάρη τον Πρόεδρο για τον πατριωτισμό με τον οποίο ενεργούν τόσο τοπικά για την Κέρκυρα, όσο και εθνικά τιμώντας  τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και αφοσιωμένο πατριώτη στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Ελλάδος που άφησε το στίγμα του στην εξέλιξη της Ευρώπης.
 
Υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.