Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίθετο στους υποβιβασμούς σχολείων το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Κέρκυρας

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ
09 Αυγούστου 2022 / 14:07

Ομόφωνα αποφασίστηκε η διεξαγωγή διαπαραταξιακής σύσκεψης με την νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. «Όχι» στον υποβιβασμό τεσσάρων σχολείων της περιοχής με κορυφαίο εκείνον που αφορά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίου, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ομόφωνα μάλιστα ελήφθη απόφαση για τη διεξαγωγή σύσκεψης όλων των παρατάξεων με τη νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Δέσποινα Σαββίδου, προκειμένου να εξεταστεί η προοπτική των συγκεκριμένων σχολείων.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από πρωτοβουλία τόσο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΗΜΟΣΥΝ Νίκου Γκούση όσο και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Σαγιά, παρουσία και κατοίκων του Περιβολίου.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περιβολίου σε 6θέσιο, ώστε να μην προχωρήσει η λύση της συνδιδασκαλίας και ο περαιτέρω υποβιβασμός του σχολείου σε δεύτερο χρόνο. Σημειώνεται ότι οι μαθητές του σχολείου ανέρχονται συνολικά στους 52. Βάσει της σχετικής ΚΥΑ η οργανικότητα των δημοτικών σχολείων προσδιορίζεται από την αναλογία 15 μαθητών προς έναν δάσκαλο για τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία και για τα λοιπά, 25 μαθητές προς ένα δάσκαλο. Αυτό σημαίνει ότι το διδακτήριο από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ως 5θέσιο, γεγονός που έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ο Δήμαρχος Κώστας Λέσσης να έρθει σε επικοινωνία με την κ. Σαββίδου για το επίμαχο θέμα και να ακολουθήσει διαπαραταξιακή σύσκεψη  με την  Διευθύντρια ΠΕ Κέρκυρας για την προοπτική των σχολείων που υποβιβάζονται (1ο Δημ.Κορισσίων – Αργυράδων,  2ο Δημ. Κορισσίων – Περιβολίου, 1ο Νηπιαγωγείο Κορισσίων – Αργυράδων, 2ο Νηπιαγωγείο Κορισσίων – Περιβολίου) και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το 2ο Δημοτικό Περιβολίου να προαχθεί του χρόνου και πάλι σε 6θεσιο. Η εξομάλυνση, όπως ανέφερε ο κ. Γκούσης μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον η α’ τάξη του σχολείου ενισχυθεί με μαθητικό δυναμικό από το νηπιαγωγείο των Βιταλάδων, το οποίο κατευθύνεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης που είναι 8θέσιο.

Στα Βραγκανιώτικα

Εξάλλου στη συνεδρίαση ο κ. Σαγιάς ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εργασίες που απομένουν να γίνουν στο Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα, προκειμένου να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Προαπαιτούμενο αποτελεί η ολοκλήρωση της περίφραξης στον αύλειο χώρο για την ασφάλεια των παιδιών, όπως επισημαίνουν τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.  Όπως τονίστηκε οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες με σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης, ώστε το σχολείο να αποδοθεί επιτέλους στην τοπική κοινωνία.  


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ