Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του πρωθυπουργού αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
05 Αυγούστου 2022 / 13:06

Τα προβλήματα με τις... επισυνδέσεις οδήγησαν στην παραίτηση τόσο τον διοικητής της ΕΥΠ (ΚΥΠ) όσο και τον γ.γ. στον πρωθυπουργό.

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επίσης, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.
 

Ποιός είναι

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ (Ιούλιος 2019), «αν η εμπιστοσύνη μετριόταν σε κάποιου είδους κλίμακα, θα τον είχε στην κορυφή της. Ισως να μην τον έβαζε καν σε αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ανιψιός του, δικηγόρος Αθηνών, Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης είναι ο πραγματικά εξ απορρήτων του. Ανθρωπος με χαμηλό προφίλ, μονίμως στο «παρασκήνιο» χωρίς να έχει διεκδικήσει την προβολή μέχρι σήμερα, ο 40άρης Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελεί ίσως το πιο κρίσιμο κομμάτι στο παζλ των μυστικοσυμβούλων του προέδρου της ΝΔ - προτού καν ο Μητσοτάκης βρεθεί στη θέση του υπουργού στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, όπως λένε οι γνωρίζοντες».