Σάββατο 30.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Υδραίου με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Διευθυντές Εκπαίδευσης
04 Αυγούστου 2022 / 15:39

Συζήτησαν σοβαρά ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με αντικείμενο εκπαιδευτικά θέματα είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με τους δύο νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Σαββίδη και Χαρίλαο Αλαμάνο αντίστοιχα, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρου Αγγελόπουλου και της Εντεταλμένης Συμβούλου Παιδείας του Δήμου Μαρίας Ζερβού. Στη συνάντηση συζητήθηκε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το κτιριακό και την καθαριότητα καθώς και λειτουργικά ζητήματα των σχολείων.

Σημαντικά έργα κτιριακής αναβάθμισης

Σε ό,τι αφορά την κτιριακή κατάσταση των σχολείων η Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των ενεργειών και έργων τα οποία ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει ή βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά όσο και σε Γυμνάσια και Λύκεια. Μεταξύ άλλων, η κ. Υδραίου αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της νέας σχολικής μονάδας του 4ου ΓΕΛ, στην ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων, στην πλήρη ανακατασκευή αύλειων χώρων, σε σημαντικές εργασίες συντήρησης και καθαρισμού σχολικών μονάδων καθώς και στο πρόγραμμα τοποθέτησης ενσύρματου ίντερνετ και σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού στο σύνολο των αιθουσών των σχολείων. Επίσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως στην σύναψη νέων συμβάσεων για την στέγαση μαθητών και εκπαιδευτικών σε ασφαλείς και κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις.  Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα, τονίστηκε τόσο από τη Δήμαρχο όσο και από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, και μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό για τα υπάρχοντα δεδομένα βαθμό, μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εξευρεθούν κτίρια που να πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη στέγαση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πρόσθετη χρηματοδότηση από το Δήμο για καθαρισμούς

Οι δύο νέοι Διευθυντές και ο Περιφερειακός Διευθυντής ενημερώθηκαν επιπρόσθετα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 108 καθαριστριών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος για το σκοπό αυτό έχει συμβάλει, επιπρόσθετα της χρηματοδότησης του Υπουργείου, με το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου προκειμένου να διασφαλίζονται πλήρως οι όροι υγιεινής στα σχολεία. Τέλος, έγινε ενημέρωση ότι έχει ολοκληρωθεί εκ μέρους του Δήμου η διαδικασία απόδοσης χρηματοδότησης που αφορά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.