Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόψε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ωράριο μουσικής

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
03 Αυγούστου 2022 / 09:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Εναρμονίστε τη δημοτική απόφαση με τις προβλέψεις του νόμου, γράφει στη δήμαρχο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών (ΟΕΒΕΚ).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κ. Κέρκυρας. Η πρόταση για παράταση της μουσικής έως τις 12 το βράδυ Κυριακή – Πέμπτη και έως τις 12.30 τη νύχτα Παρασκευή-Σάββατο και παραμονές αργιών θα χρειαστεί να εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμοστεί η νέα κανονιστική πράξη.

Το θέμα που έχει διχάσει μια ολόκληρη κοινωνία εδώ και δυο μήνες θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στη συνεδριακή αίθουσα Ευαγόρας Παλληκαρίδης, στο Μον Ρεπό. 

Η Ομοσπονδία

Χθες στο θέμα παρενέβη για μια ακόμα φορά η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών (Κιτσάκης), με επιστολή του στη δήμαρχο, ζητώντας να ισχύει ό, τι ο νόμος προβλέπει με την μουσική εντός του καταστήμaτος και μέχρι 80 db όλον τον χρόνο της λειτουργίας του. Ζητάει έτσι να εναρμονιστεί η επίδικη απόφαση από το 12 του δημοτικού συμβουλίου με όσα ο νόμος προβλέπει.

Η δημοτική παράταξη Εκκίνηση

Στην χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει στο επίδικο ζήτημα της παράτασης ή όχι: «Ως ΕΚΚΙΝΗΣΗ υποστηρίζουμε τη διατήρηση της ηρεμίας και της ευζωίας στην παλιά πόλη. Πρώτη και βασική προτεραιότητα είναι αυτή και οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να έχει ως στόχο να καταστήσει το νησί φιλόξενο πρωτίστως για τους μόνιμους κατοίκους. Δε μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι το κλείσιμο της μουσικής στις 11 το βράδυ, αποτελεί ένα μέτρο που πολλοί το βρίσκουν υπερβολικό. Η πραγματικότητα είναι ότι λίγα μαγαζιά έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ηχορύπανσης στο κέντρο της παλιάς πόλης, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα σε αυτό το σημείο έντονης αντιπαράθεσης.

 Σε αυτή την κατεύθυνση η Δημοτική Αρχή οφείλει να προχωρήσει σε ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό, ώστε οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν ομαλά στα νέα δεδομένα ή ακόμα και στην παροχή κινήτρων για τη μεταφορά τέτοιου είδους δραστηριοτήτων σε περιοχές λιγότερο πυκνοκατοικημένες. Όλα αυτά χρειάζονται συζήτηση και συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Η παρούσα δημοτική αρχή όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιδείξει τέτοιες ικανότητες. Για εμάς είναι σημαντικό να σταματήσει η δαιμονοποίηση του εύλογου αιτήματος των κατοίκων για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να ξεκινήσει ένας δημιουργικός διάλογος προς την κατεύθυνση της αρμονικής συνύπαρξης των μόνιμων κατοίκων με τις επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου. Από την άλλη, η πρόταση της δημοτικής αρχής για παράταση του ωραρίου αποτελεί ένα ημίμετρο, που καθόλου δε συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος».
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.