Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Ο τουρισμός ζητάει δημόσιες υποδομές

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
02 Αυγούστου 2022 / 13:56

Αναφερόμενος στην αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην Κεφαλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πρέπει να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Ο παλιός οδικός άξονας Αργοστόλι - Πόρος και το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ήταν οι δύο πρώτοι σταθμοί του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.
 
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης του παλιού δρόμου που συνδέει την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με τον Πόρο, το μεγαλύτερο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι του νησιού, το οποίο εξυπηρετεί και την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κυλλήνη.
 
Αναφερόμενος στην αυξημένη τουριστική κίνηση που καταγράφεται στην Κεφαλονιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πρέπει να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε και τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του νησιού.

Πληροφορήθηκα ήδη ότι σήμερα έχουμε ξεπεράσει πια τον αριθμό των αφίξεων στα αεροδρόμια της Fraport που είχαμε το 2019, οπότε βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο η οποία θα είναι καλύτερη και από αυτή που είχαμε το 2019. Αλλά για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες μας χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ασφαλείς υποδομές. Οπότε από εμένα αυτό το οποίο θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι θα παρακολουθώ στενά το έργο». 
 
Ο σχεδιασμός του οδικού άξονα  Αργοστόλι - Πόρος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης, καθώς έχει χαρακτηριστεί έργο Εθνικού Επιπέδου οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Θα ακολουθήσει, εντός του έτους, η δημοπράτηση του έργου, με προϋπολογισμό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης, μήκους 37 χιλιομέτρων, αποβλέπει στην ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνδέσεων στο νησί, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος δρόμος αποτελεί τη μοναδική δίοδο επικοινωνίας των Δημοτικών Ενοτήτων Λειβαθούς και Ελειού - Πρόννων με το Αργοστόλι. Έχει παράλληλα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τη μετακίνηση επισκεπτών και εμπορευμάτων.
 
Νοσοκομείο
 
«Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το προσωπικό, το οποίο θα έρθει στο νοσοκομείο, για τη λειτουργία -επιτέλους- της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Για την αναμόρφωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών, για την ψυχιατρική, καλά κάνετε και το επισημαίνετε, διότι τα περιστατικά αυτά χρήζουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναμορφώσουμε και το ίδιο το παλιό κτίριο. Υπάρχει μια μελέτη να ενταχθεί στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.  
 
Οι πιστώσεις για τον ετήσιο προϋπολογισμό του ιδρύματος αυξήθηκαν από 3,8 εκατομμύρια ευρώ το 2019 σε περισσότερα από 6,2 εκατ. το 2021, δηλαδή κατά 64% ενώ προκηρύσσονται οκτώ επιπλέον θέσεις μόνιμων γιατρών και 12 θέσεις μόνιμων νοσηλευτών με τις οποίες θα καλυφθούν ανάγκες του νοσοκομείου ιδίως για τη λειτουργία της ΜΕΘ και της πλήρους αξιοποίησης της δωρεάς του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.  
 
Παρόντες στην επίσκεψη στο νοσοκομείο ήταν, επίσης, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του  Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρτίνης. 
 
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν κατά την επίσκεψή του η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.