Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική η κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων – καταγγελία για δωροδοκία και απειλές

απεργίες
01 Αυγούστου 2022 / 16:56

Η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική, παρά την προσπάθεια εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με απειλές, τρομοκρατία, επιστρατεύσεις "ιδιωτικών στρατών" και "μπράβων" και "προσφορά δώρων" για τους απεργοσπάστες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανακοίνωση προχώρησε το Συνδικάτο Ξενοδοχουπαλλήλων με τον απολογισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που έκαναν. Αναφέρουν τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκαν οι δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ξενοδοχεία  των Δημοτικών Ενοτήτων Κερκυραίων και Μελιτειέων,  των Δήμων Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας , αντίστοιχα.
Οι εργαζόμενοι αλλού με ολιγόωρες στάσεις , αλλού με 24ωρη και  αλλού με 48ωρη απεργία,  αξιοποίησαν τις προκηρυγμένες από το Εργατικό Κέντρο απεργίες για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν:
-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
-Εφαρμογή της ισχύουσας κλαδικής σύμβασης εργασίας και σταμάτημα των παραβιάσεων των προγραμμάτων εργασίας (ρεπό, ωράριο, διάλλειμα ) καθώς και το πετσόκομα των μισθοδοσιών και της ασφαλιστικής κάλυψης κατά περίπτωση.
-Προσλήψεις  για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες  εργασίας.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις ήταν μαζική,  παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με απειλές , τρομοκρατία, επιστρατεύσεις ‘’ιδιωτικών στρατών’’ και ‘’μπράβων’’ και ‘’προσφορά δώρων’’ για τους απεργοσπάστες.
Γνωστός ξενοδόχος έφτασε στο σημείο να δωροδοκεί εργαζόμενους προσφέροντας τους 100 ευρώ για να μην απεργήσουν με την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων να περιφρονούν το 100άρικο και τον ξενοδόχο για το κατάντημα του  ,  συμμετέχοντας παλληκαρήσια στην απεργία.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου 2μηνου δεν είναι ούτε μεμονωμένες, ούτε   αποσπασματικές ,  όπως θα ήθελε η Ένωση Ξενοδόχων.
Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ενταγμένες στον σχεδιασμό μας, με στόχο τις αυξήσεις στους μισθούς και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Προειδοποιούμε ότι   θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν λόγω της άρνησης των ξενοδόχων να προσέλθει  την Παρασκευή 29 Ιουλίου σε διαπραγμάτευση για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και θεσμοθέτηση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας».