Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρώτος των πρώτων στο ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
01 Αυγούστου 2022 / 10:21
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το τμήμα κάλυψε όλες του τις θέσεις (99), η βάση του ανήλθε στα 16880 μόρια και ο/η πρώτος/η φοιτητής/τριά του εισήλθε με 25340 μόρια

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Λίβας, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής όπου διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος των πρώτων διάλεξε το συγκεκριμένο Τμήμα. Είναι  σημαντικό σε μια εποχή που τα περιφερειακά ιδίως πανεπιστήμια όπως το Ιόνιο, βάλλονται με διάφορους τρόπους και δείχνει ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη για το δημόσιο πανεπιστήμιο συγκυρία, σε μια εποχή που τα περιφερειακά πανεπιστήμια πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα, σε μια εποχή που η αριστεία απαξιώνεται με πρόσχημα την … αριστεία, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας επιλέγεται από τον/ην πρώτο/η σε μόρια επιτυχόντα πανελληνίως. Το τμήμα κάλυψε όλες του τις θέσεις (99), η βάση του ανήλθε στα 16880 μόρια και ο/η πρώτος/η φοιτητής/τριά του εισήλθε με 25340 μόρια, τα περισσότερα από όλους τους επιτυχόντες όλων των τμημάτων ΑΕΙ πανελληνίως.

Το τμήμα, τα μέλη ΔΕΠ, οι υπόλοιποι διδάσκοντες, το διοικητικό προσωπικό του, συγχαίρουμε όλους τους νέους φοιτητές/τριές μας αλλά και όλα τα παιδιά που προσπάθησαν και δεν πέτυχαν για την τεράστια προσπάθειά τους. Εκφράζουμε συγχρόνως την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την πλήρωση των θέσεών του τμήματος. Όμως, ΔΕΝ πανηγυρίζουμε.

Αντιθέτως, υποσχόμαστε να ανταποκριθούμε πλήρως στις προσδοκίες των νέων μελών της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Υποσχόμαστε συγχρόνως να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο σύνολό του. Συνεχίζουμε.»


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.