Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά Μπιάγκη στον Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης
25 Ιουλίου 2022 / 14:10

Η κραυγή των ιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου είναι η απάντηση στην πλήρη αδιαφορία των κυβερνώντων

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η 6η ΥΠΕ αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατούν, όπως φαίνεται, να αδράξουν την ευκαιρία και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της ευεργητικής διάταξης για τις προσλήψεις στην Κέρκυρα» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, σε συνέχεια της κραυγής αγωνίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ψήφιση της τροπολογίας που εντάσσει την Κέρκυρα στις άγονες και προβληματικής περιοχές Α’ ζώνης, και περισσότερες από δεκαπέντε μέρες από την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Με επιστολή μας στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ ζητήσαμε την άμεση προκήρυξη των άγονων θέσεων για το Νοσοκομείο μας, καταδεικνύοντας τη σημασία της έγκαιρης και άμεσης ανταπόκρισης στα νέα δεδομένα που καθιστούν το νησί μας ελκυστικότερο για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η 6η ΥΠΕ αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατούν, όπως φαίνεται, να αδράξουν την ευκαιρία και να αξιοποιήσουν τα νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα των σχετικών διατάξεων αυτής της ένταξης, και δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος για τάχιστη κάλυψη των άγονων θέσεων που είχαν προκηρυχθεί με εξπρές διαδικασίες, η κοινή ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΓΕΣΥΚ και των Εργαζομένων αναδεικνύει τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου που υπολειτουργεί, μετατρέποντας ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας σε υγειονομικούς μετανάστες προς τα τριτοβάθμια νοσοκομεία.

Η κραυγή αγωνίας των ιατρών και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και την Καρδιολογική Κλινική είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, όχι μόνο αυτών που με φιλότιμο και ζήλο υπηρετούν το δημόσιο αγαθό της υγείας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Ζητάμε άμεσα από όλους τους εμπλεκομένους φορείς να στρέψουν επιτέλους το βλέμμα τους στα προβλήματα της Κέρκυρας, και να ιεραρχήσουν σε σωστή βάση τις ανάγκες της περιοχής μας, καθώς το ύψιστο αγαθό της υγείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προχωρήσαμε στην κατάθεση αναφοράς στον Υπουργό Υγείας της σχετικής κοινής ανακοίνωσης».