Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολές Θερινού Σινεμά στο Μουσείο Καποδίστρια «Η μάχη των φύλων»

Μουσείο Καποδίστρια
25 Ιουλίου 2022 / 08:36
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παρασκευή 29 Ιουλίου, Ώρα: 21:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ξέφωτο του Μουσείου Καποδίστρια επιστρέφει μία αγαπημένη συνήθεια: Προβολή ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό!
Ο συγκλονιστικός αγώνας τένις ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και τον πρώην Πρωταθλητή, Μπόμπι Ριγκς, που έλαβε χώρα το 1973, έμεινε στην ιστορία ως ως η Μάχη των Φύλων. Μια ταινία για ένα ματς ορόσημο, που έπιασε τον παλμό της εποχής και μετέφερε τον αγώνα για την ισότητα των φύλων... εντός κι εκτός τερέν!

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις. Παίζουν: Έμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Αντρέα Ραϊσμπορόου

Υπόθεση:  Η ταινία μεταφέρει στην οθόνη τα συμβάντα που, στα 1973, οδήγησαν, σε μία εντελώς μοναδική στα χρονικά του τένις αναμέτρηση: τον αγώνα σε 5 σετ ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και ακτιβίστρια για τα ίσα δικαιώματα, Μπίλι Τζιν Κινγκ, και τον πρώην πρωταθλητή και περήφανο σωβινιστή, Μπόμπι Ριγκς. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν «με κομμένη την ανάσα» 90 εκατομμύρια θεατές κι έμεινε στην ιστορία ως η «Μάχη των φύλων».

2017 | Διάρκεια 121λ | Δραματική | PG-13 - Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους
Ώρα: 21:30, Είσοδος: 6€
(Δυνατότητα προσέλευσης στον Κήπο/Καφέ Μουσείου από: 20:30)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.