Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλλαγές στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν 2022-23

Γ ΕΘΝΙΚΗ
18 Ιουλίου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία όπου πρέπει οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να παίζουν, να δείξουν τις ικανότητές τους και αν αποτελεί αφετηρία για να φτάσουν οι καλύτεροι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία όπου πρέπει οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές να παίζουν, να δείξουν τις ικανότητές τους και αν αποτελεί αφετηρία για να φτάσουν οι καλύτεροι στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να δίνει ερέθισμα στην ΕΠΟ, να υποχρεώσει τις ομάδες να χρησιμοποιούν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στο βωμό των αποτελεσμάτων έχουμε δει απίστευτα πράγματα, αλλά κάθε κατηγορία πρέπει να εξυπηρετεί καταστάσεις που θα βοηθήσουν στην άνοδο του ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ τη νέα σεζόν, στην οποία θα πάρουν μέρος δυο ομάδες (εκτός απρόοπτου) του νησιού μας η ΑΕ Λευκίμμης και ο Αστέρας Πετριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε σε κάποιες αλλαγές τις οποίες θα δούμε στην προκήρυξη και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι ότι τη νέα σεζόν πρέπει στην ενδεκάδα να αγωνίζονται τουλάχιστον εννέα (9) ποδοσφαιριστές Έλληνες (να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα) και μέχρι δυο ξένοι, από τέσσερις που ίσχυε.  

Μπαίνει και ηλικιακός περιορισμός, αφού οι «ξένοι» που θα επιτρέπεται να είναι γραμμένοι στο Φύλλο αγώνα θα είναι μέχρι τέσσερις και στην ενδεκάδα θα μπορούν να παίζουν μόνο οι δύο ηλικίας κάτω των 28 ετών (γεννηθέντες μετά την 01.01.1994).

Ένα άλλο σημαντικό για την προώθηση και συμμετοχή νεαρών παικτών είναι η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα τουλάχιστον πέντε (5) ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να δικαιούνται συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες και να είναι γεννηθέντες από το 2002 και μετά.

 Ακόμα επιτρέπεται και η χρησιμοποίηση συνολικά έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών, δηλαδή να για την περίοδο 2022- 2023 γεννηθέντες πριν από 01.01.1990.

Όλο αυτό αλλάζει το σχεδιασμό πολλών ομάδων, που πρέπει να διαμορφώσουν το ρόστερ τους έτσι ώστε να το προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες. Αυτό όμως που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να προσέξει και να επιβάλλει η ΕΠΟ, είναι η υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα τουλάχιστον 3 ποδοσφαιριστών κάτω από 21 χρόνων και όχι αναγραφή στο Φύλλο αγώνος.  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια