Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντεπίθεση στον Γ. Μαχειμάρη από την αντιπολίτευση Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης
15 Ιουλίου 2022 / 09:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να μη γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να δείξει στους Δημότες ποια είναι τάχα τα αποτελέσματα της τακτικής της αντιπολίτευσης!»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τους λόγους που καταψήφισαν την αναμόρφωση προϋπολογισμού, τονίζουν οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας.

Μέσω κοινής ανακοίνωσης περνούν ουσιαστικά στην αντεπίθεση, μετά από τις δύο ανακοινώσεις του Δημάρχου σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος. Σημειώνεται ότι με τις ανακοινώσεις που προηγήθηκαν, ο Γιώργος Μαχειμάρης, κατηγορεί ευθέως τους δημοτικούς συμβούλους ως υπαίτιους για νέο "εφιάλτη" των σκουπιδιών στη Βόρεια Κέρκυρα.  
 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Ασπιώτης, Σπύρος Βάρελης, Σταμάτης Πουλιάσης, Σωκράτης Τρύφωνας αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο μόνος επικίνδυνος για το Δήμο και τη ζωή των Δημοτών είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος και η τυχοδιωκτική τακτική του!»

Αναλυτικά:

Ο Δήμαρχος της Βόρειας Κέρκυρας, για την κάλυψη των αυξημένων τελών των απορριμμάτων, κάνει μια αναμόρφωση προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ (490.000!!!!), και αυτό  χωρίς καμία εισήγηση στις 1:00 τα ξημερώματα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 11/07, την οποία η αντιπολίτευση αρνείται να συζητήσει και περισσότερο να ψηφίσει, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Δεν υπήρχε καμία πραγματικά κατεπείγουσα ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς μια διεξοδική συζήτηση, όχι μόνο για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και για το «πετσόκομμα» άλλων κωδικών δαπανών, κυρίως του τεχνικού προγράμματος, από το οποίο αφαιρούνται 470.000 €, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται ουσιαστικά η δημοτική οδοποιία αλλά και την αφαίρεση 10.000 € από τη σύνταξη φακέλου που αφορά το κλειστό γυμναστήριο. Το τελευταίο είναι έμμεση πλην σαφέστατη παραδοχή του δημάρχου, που εξ αιτίας των δικών του ακροβατισμών, ακυρώνεται ουσιαστικά η κατασκευή του κλειστού!

Και ενώ προγραμματίστηκε κανονική συνεδρίαση για τη συζήτηση όλων των παραπάνω σοβαρών θεμάτων, όπως ζητήθηκε από την αντιπολίτευση για την ερχόμενη Κυριακή, κανονίζεται παράλληλα συνεδρίαση, δια περιφοράς, την Τετάρτη 13/07 επιμένοντας σε απόφαση «στο πόδι» για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα ο Δήμαρχος εκδίδει ανακοίνωση κατηγορώντας ολόκληρη την αντιπολίτευση και μάλιστα ονομαστικά τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως υπεύθυνους για το ότι θα είναι ξανά τα σκουπίδια στους δρόμους.

Προς επίρρωση της γκεμπελικής τακτικής του, δίνει εντολή σε εργολάβο και υπηρεσία καθαριότητας να μη γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών, προκειμένου να δείξει στους Δημότες ποια είναι τάχα τα αποτελέσματα της τακτικής της αντιπολίτευσης!!!

Και φυσικά δεν υπήρχε κανένας λόγος για κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί συμβάσεις από 30/06 τόσο με τον εργολάβο για 3.500 τόνους όσο και με τον αποδέκτη της Παλαίρου για 1.500. Έτσι δεν υπήρχε ΑΛΛΟΣ λόγος να μη γίνει αποκομιδή, παρά μόνο η δική του παραπάνω σκοπιμότητα.
 
Ο μόνος επικίνδυνος για το Δήμο και τη ζωή των Δημοτών είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος και η τυχοδιωκτική τακτική του. Πρέπει να κάνει επιτέλους αυτό που δεν έχει μάθει μέχρι τώρα, να συζητάει και να ακούει, να φέρνει στοιχεία, να δέχεται τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, ως οφείλει, και να μην απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που κάνει διαρκώς.

Η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έχει καμία πρόθεση να δυσκολέψει τη ζωή των δημοτών ούτε να σαμποτάρει κανένα έργο, αλλά ίσα ίσα να μην εκθέτει σε κίνδυνο τα παραπάνω από τους επικίνδυνους τακτικισμούς και τυχοδιωκτισμούς του δημάρχου. Εξ άλλου η αντιπολίτευση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ κανένα έργο και πρόταση που έχει να κάνει για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων, αντίθετα έχει συμβάλει «τα μέγιστα» σε αυτό.
 
Στο τελευταίο επίμαχο Δημοτικό Συμβούλιο το κύριο θέμα ήταν το ζήτημα του νερού που ταλαιπωρεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες όλης της περιοχής. Και αυτό το θέμα έμεινε ημιτελές, μετά από τετράωρη συζήτηση, με την παρουσία προέδρων, κατοίκων και στελεχών της ΔΙΑΔΕΥΑΚ, επειδή η εμμονή του δημάρχου εστίαζε σε λήψη απόφασης για ένα και μόνο θέμα:

Την απόφαση για δημιουργία ΔΕΥΑ Β. Κέρκυρας, που κατά τη γνώμη του, είναι το μόνο ζήτημα για να λυθεί το φλέγον θέμα της λειψυδρίας και μάλιστα εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν!

Και ούτε γι’ αυτό το θέμα υπήρξε εισήγηση και σαφείς εξ αρχής προτάσεις της δημοτικής αρχής. Και αντί να είχε γίνει μια πιο γόνιμη για το θέμα αυτό συζήτηση , προέκυψε, εκ του μη όντως, θέμα απορριμμάτων λόγω όλων των παραπάνω εμμονών στην προχειρότητα και αδιαφάνεια.

Για όλα τα παραπάνω:
           
Καλείται ο  Δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να αφήσει, επιτέλους,  τους τυχοδιωχτισμούς, να πάψει να συκοφαντεί, και μάλιστα επώνυμα, τα μέλη της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας έτσι σοβαρότατα προβλήματα στους συνδημότες μας, και μάλιστα σε μια φάση της τουριστικής περιόδου, που δε σηκώνει παιγνίδια σκοπιμοτήτων. Να προχωρήσει άμεσα σε μια Τακτική ή Έκτακτη  «δια ζώσης» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου, με δημοκρατικό διάλογο, και όχι με τηλεφωνικού τύπου απαντήσεις, που ζητούνται τώρα,  να επιτύχουμε τη λύση των σοβαρών προβλημάτων, που μας απασχολούν.
 
 
Εκ των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Β.Κέρκυρας 
 
Ασπιώτης Σπυρίδων (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) 
Βάρελης Σπυρίδων (ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ)
Πουλιάσης Σταμάτης  (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)
Τρύφωνας Σωκράτης (ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΡΙΑ)
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.