Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

Αλέκος Αυλωνίτης
14 Ιουλίου 2022 / 12:21

«Μια αύξηση της τάξεως του 50% και πλέον είναι μια άγρια αντιλαϊκή επιλογή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές οι νέες αυξήσεις και μάλιστα σημαντικότατες ως προς το ύψος τους στα εισιτήρια της ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης. «Και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές διότι απλά είναι κραυγαλέο και άδικο, όταν ήδη βάλλονται από την ακρίβεια οι πενιχρές οικονομικές δυνατότητες των συνανθρώπων μας. 
 
Η ενέργεια αυτή φαίνεται να μην συνυπολογίζει τη μεγάλη μερίδα του λαού μας που αναβάλει τις διακοπές του εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων στις θαλάσσιες μεταφορές. Για αυτό και μια αύξηση της τάξεως του 50% και πλέον είναι μια άγρια αντιλαϊκή επιλογή. 
 
Όπως η τιμολογιακή αυτή πολιτική δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κοινωνικά όταν εκφεύγει ενός λογικού πλαισίου αυξήσεων εξαιτίας της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα, άλλο τόσο δεν δικαιολογείται ούτε η ανυπαρξία της κυβέρνησης στην προστασία του λαού από την αισχροκέρδεια και στην οποία οφείλεται να προστεθεί η ουσιαστική απροθυμία αξιοποίησης του κοινωνικού μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου, αλλά ούτε όμως και τα ακτοπλοϊκά συμφέροντα που μονομερώς και συνεχώς ζητούν από τους πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο. 
 
Την ίδια ώρα απουσιάζει εξόφθαλμα μία πρακτική κοινωνική πολιτική τιμολόγησης για τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους ανέργους. 
 
Οι καιροί απαιτούν λελογισμένες τιμές στο βαθμό εξυπηρέτησης του συμφέροντος πολιτών, ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων αλλά και του ίδιου του κράτους».