Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: Ψεύδη της δημοτικής αρχής για τον ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
14 Ιουλίου 2022 / 09:31

«Καμία αποκατάσταση δεν έχει γίνει -Τα δέματα παραμένουν στον χώρο χωρίς καμία πλέον αδειοδότηση»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που πυροδότησαν οι δηλώσεις της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας στο Συνέδριο για την Βιώσιμη Διαχείριση Απορριμμάτων που έγινε πρόσφατα στην Κέρκυρα.

Τα πυρά του εξαπολύει τώρα και ο Σύλλογος Τεμπλονίου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «όλα όσα ακούστηκαν είναι παντελώς ψευδή τόσο για κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή, για την ανακύκλωση αλλά και για το παρωχημένο εργοστάσιο». Η ανάρτηση του Συλλόγου συνοδεύεται από σχετικό π΄ροσφατο φωτογραφικό υλικό:

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους Κερκυραίος συμπολίτες μας για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Τεμπλονι ως προς την μη ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Πρόσφατα θα παρακολούθησατε τις δημόσιες δηλώσεις της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με αφορμή το συνέδριο για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία.... τρομάρα μας....

Όλα όσα ακούστηκαν είναι παντελώς ψευδή τόσο για κατάσταση που επικρατεί στην χωματερή, για την ανακύκλωση αλλά και για το παρωχημένο εργοστάσιο.

1) Καμία αποκατάσταση δεν έχει γίνει στον χώρο... Ξεκίνησε το 2019 με χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσης τον Απρίλιο του 2020 και έκτοτε παραμένει ως έχει.. ούτε καν το μισογκρεμισμένο περιμετρικά τοιχίο του κυττάρου Γ δεν έχει αποκατασταθεί

2) Τα δέματα παραμένουν στον χώρο χωρίς καμία πλέον αδειοδότηση.. Ανέρχονται δε στις 80.000 τόνους.

3) Κατά περίεργο τρόπο το Β κύτταρο συνεχώς αυξάνει σε όγκο κατά την στιγμή που υποτίθεται πως γίνεται μεταφορά του συνόλου των απορριμμάτων

4) Η ανακύκλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά ποσοστά της τάξης του 5% περίπου...

5) Όσο για εκείνο το περιβόητο και παρωχημένο εργοστάσιο τα αποτελέσματα είναι γνωστά...

Οι εικόνες που σας παραθέτουμε αποδεικνύουν όλα όσα προαναφέραμε... Άλλωστε μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Αλήθεια μήπως θυμάστε την προεκλογική εξαγγελία της κ. Δημάρχου;
η οποία ελεγε: Όχι ένα αλλά και δέκα εργοστάσια να κάνουμε αν δεν προηγηθεί η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση δεν πρόκειται να μας σώσουν.

Ούτε εργοστάσιο ούτε ανακύκλωση....

Πληρώνουμε όμως 200€και πλέον τον τόνο για μεταφορά... Συν τα πρόστιμα που μας ακολουθούν για τα πλαστικά που δεν ανακυκλώνουμε..

Ας προβληματιστούμε όλοι λοιπόν κι ας αναρωτηθούμε: τι ακριβώς συμβαίνει στην Κέρκυρα κι έχουμε μείνει πολύ πίσω σε βασικά έργα υποδομών;»