Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Σταύρου Σαββανή

Σταύρος Σαββανής
11 Ιουλίου 2022 / 13:51
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η προσωπικότητα, το αγωνιστικό του θάρρος, εξαίρονται στα συλλυπητήρια μηνύματα που έχουν σταλεί από βουλευτές, φορείς, επισημαίνοντας ότι αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του Σταύρου Σαββανή, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από τα μικράτα του, άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, επανειλλημένα εκλεγμένος. Έχαιρε της εκτίμησης των συντοπιτών του και όλων όσοι τον γνώρισαν. Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου νικημένος από τον καρκίνο. Η προσωπικότητα, το αγωνιστικό του θάρρος, εξαίρονται στα συλλυπητήρια μηνύματα που έχουν σταλεί από βουλευτές, φορείς, επισημαίνοντας ότι αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο.

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την εκδημία του Σταύρου Σαββανή, Προέδρου της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων, εκλεκτού συνδημότη και Αυτοδιοικητικού. Ο Σταύρος Σαββανής ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του υπηρετώντας τον τόπο και τους ανθρώπους του ως Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Φαιάκων, αλλά και ως εκλεγμένο Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων αρκετών Κερκυραϊκών Συλλογικοτήτων, επιδεικνύοντας εργατικότητα, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, ήθος και συνέπεια, πιστός στις Αρχές της Δημοκρατίας.

«Επτανησιακή Πρωτοβουλία»

Η παράταξη μας αποχαιρετά τον σύντροφο Σταύρο Σαββανή. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Κορακιάνας, έχασε την τελευταία μάχη από την επάρατη νόσο. Ο Σταύρος υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος, ευθύνη και αγωνιστικότητα, για πολλά χρόνια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δημήτρης Μπιάνκης, βουλευτής Ν. Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ

Η απώλεια του Σταύρου Σαββανή γεμίζει την κερκυραϊκή κοινωνία με θλίψη. Ο Σταύρος Σαββανής υπήρξε ένας ακάματος και ενεργός πολίτης, που απέδειξε με τη στάση ζωής του και τη συμμετοχή του στα κοινά του τόπου μας, πόσο σημαντική είναι η ενεργή παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Tο νησί της Κέρκυρας αποχαιρετά έναν άνθρωπο που για όλη του τη ζωή υπηρέτησε την τοπική κοινωνία ποικιλοτρόπως, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο, αλλά κυρίως αποτελώντας για όλους εμάς, ένα φωτεινό παράδειγμα προσφοράς που δύσκολα θα αναπληρωθεί.  Συλλυπητήρια στους οικείους του και τους δικούς του ανθρώπους.

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας

Ο Σταύρος υπήρξε μια ηγετική φυσιογνωμία του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης μας από το 1983 έως και το 1993, με σπουδαίο έργο και προσφορά. Το σπουδαιότερο επίτευγμα του η αγορά των γραφείων της ΕΠΣΚ μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Μπάνο, τον Ανδρέα Προβατά και άλλους σπουδαίους παράγοντες της εποχής, μας άφησαν ιδιόκτητα γραφεία που λίγες Ενώσεις έχουν. Είμαστε ευγνώμονες για την σπουδαία παρακαταθήκη που μας αφήνει. Με απέραντη συγκίνηση και σεβασμό τον αποχαιρετούμε. Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Σταύρο.

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, αποχαιρετά το Σταύρο Σαββανή που έφυγε από τη ζωή και που για πολλά χρόνια υπηρέτησε με ζήλο το ποδόσφαιρο του νησιού μας από τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΚ.  Ο Σταύρος Σαββανής εργάστηκε άοκνα και επί προεδρίας του η ΕΠΣΚ αναβαθμίστηκε από τη Γ΄ κατηγορία στην Α΄ και αποκτήθηκαν τα Γραφεία της Ένωσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.