Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

300 χιλ. οι αφίξεις του Ιουνίου στο αεροδρόμιο Κέρκυρας - Στην ουρά τα αεροπλάνα!

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
07 Ιουλίου 2022 / 17:17

«Πετούν» οι αριθμοί των τουριστικών αφίξεων - Το προσωπικό αγωνίζεται να ανταπεξέλθει

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πετούν» οι αριθμοί των τουριστικών αφίξεων στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας, αφού το "ταμείο"  του Ιουνίου έδωσε αφίξεις πάνω από το ρεκόρ του 2018, και μάλιστα με πολύ καλές πληρότητες στα αεροσκάφη. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Δημήτρης Ρούσσος αναφέρει «Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για την επιβατική κίνηση, με τις 1.827 πτήσεις από το εξωτερικό. Οι αφίξεις ανήλθαν στους 298.432 επιβάτες, ενώ προστίθενται και 3.271 νήπια που δεν καταλαμβάνουν θέσεις επιβατών.

Αν λάβουμε υπόψη τις 340.043 προσφερόμενες θέσεις, η πληρότητα έφτασε το ποσοστό 88%».

Στην ουρά 

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Ρούσσος, το πλήθος των πτήσεων δημιουργεί συχνά προβλήματα στάθμευσης των αεροπλάνων.

«Την Παρασκευή αναμένονται 73 πτήσεις εξωτερικού, από τις οποίες οι 38 από τη Μεγ. Βρετανία. Αναμένεται για μια ακόμα φορά να δούμε εικόνες με αεροσκάφη να περιμένουν να αδειάσει χώρος στην πίστα για να παρκάρουν και ουρές αναχωρούντων επιβατών έξω από το κτίριο του αεροσταθμού, αφού 26 πτήσεις, εκ των οποίων οι 20 από Μεγ. Βρετανία, θα αφιχθούν σε διάστημα μικρότερο των 4 ωρών (10:15- 14:00)».

Υποστελέχωση και κρούσματα

«Για μια ακόμα φορά, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας σε ολους τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, που καλούνται να βγάλουν πέρα τον αυξημένο αριθμό κίνησης, τη στιγμή που πλήττονται απο υποστελέχωση και κρούσματα κορονοϊού, καθιστώντας την εργασία του ιδιαίτερα εξαντλητική!» προσθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων ΥΠΑ,