Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με αθλητικές υποδομές μπορεί να ξεχωρίσει η Λευκίμμη

ΣΤΙΒΟΣ – Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
07 Ιουλίου 2022 / 16:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας την καλή εμφάνιση των αθλητών-τριων της Κέρκυρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας την καλή εμφάνιση των αθλητών-τριων της Κέρκυρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16. Η Κέρκυρα συμμετείχε στον Όμιλο της Πάτρας (ένας από τους 5) και θα σταθούμε σήμερα στη Λευκίμμη που μπόρεσε και πήρε ένα χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ελλάδα στο τετραπλούν αγοριών. Αυτό το πέτυχε ο Αρσένης Κουλούρης, που παράλληλα ήταν 5ος στο μήκος. Η μικρή συμμετοχή (μόλις 2 αθλητών και 1 αθλήτριας) της ΑΕΛ είναι λογικό να συμβαίνει αφού τα παιδιά δεν έχουν εγκαταστάσεις για προπόνηση.   Όμως έστω και κάτω από συνθήκες προπολεμικές είχαμε διάκριση.

Πλέον η δέσμευση του Δημάρχου Κ. Κέρκυρας κ. Κ. Λέσση ότι μέσα στον Ιούλη θα δημοπρατηθεί έργο τοποθέτησης ταρτάν στο γήπεδο (με σκάμματα, βαλβίδες κλπ) και ότι θα παραδοθεί μέσα στο 2023, δημιουργεί πολλές ελπίδες. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στους αγώνες Δημοτικών Σχολείων που έγιναν φέτος τα παιδιά από τη Λευκίμμη ήταν στην κορυφή και αυτό απλά επιβεβαιώνει ότι εκεί με καλές εγκαταστάσεις θα μπορούμε να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες.

Η ΑΕ Λευκίμμης (τμήμα στίβου) έβγαλε ανακοίνωση για τη συμμετοχή των παιδιών και αυτό που πρέπει ο καθένας να δει, να βοηθήσει και να στηρίξει είναι αθλητικές υποδομές για τη νεολαία.  

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου έγινε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κατηγορίας Κ16 (για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας κάτω των 16 ετών). Κάθε παιδί που ασχολείται με το στίβο έχει ως κορυφαίο στόχο του να αγωνιστεί με τους καλύτερους λαμβάνοντας μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η ομάδα της Α.Ε. Λευκίμμης έλαβε μέρος με δύο αθλητές και μια αθλήτρια. Παρ' ότι η εικόνα του γηπέδου της Λευκίμμης στο κομμάτι του στίβου είναι απαράδεκτη, η εμφάνιση που έκαναν τα παιδιά μας ήταν εξαιρετική και έδειξαν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο. Οι επιδόσεις που πέτυχαν και οι θέσεις που κατέλαβαν είναι οι ακόλουθες:

Κουλούρης Αρσένης - Άλμα τετραπλούν -16,36μ. (θέση 1η)

Κουλούρης Αρσένης - Άλμα σε μήκος - 5,87μ. (θέση 5η)

Βλάσση Διαμαντούλα - Σφαιροβολία - 10,01μ. (θέση 5η)

Μακαντάνης Κωνσταντίνος - 200μ με εμπόδια - 32,77 (θέση 10η)

Να σημειώσουμε ότι η επίδοση που πέτυχε στο τετραπλούν ο Αρσένης είναι η δεύτερη καλύτερη στην Ελλάδα για το 2022.

Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και σε αυτά τα οποία δεν κατάφεραν να προκριθούν για φέτος, όμως με πολλή προσπάθεια ο δρόμος είναι ανοιχτός για την επόμενη χρονιά.

Καλό καλοκαίρι σε όλους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια