Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φανάρια «βλέπει» τώρα στη Σωτηριώτισσα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Νησί Γκερέκου
06 Ιουλίου 2022 / 16:39

Η Περιφέρεια φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια τρίτη λύση, την πιο απλή: φωτεινούς σηματοδότες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε «μήλον της έριδος» έχει μετατραπεί η διασταύρωση της Σωτηριώτισσας προς το Νησί Γκερέκου. Δεκαετίες ολόκληρες οι χρήστες του δρόμου ζητούν μια λύση στη διευθέτηση του κυκλοφοριακού ζητήματος που προκύπτει από τη μεγάλη κίνηση προς και από την Εθνική Παλαιοκαστρίτσας, από τουριστικά λεωφορεία τεραστίων διαστάσεων (λόγω Kontokali Bay), επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα, λουόμενους, αθλητές και επισκέπτες ποδοσφαιρικών αγώνων και φυσικά κατοίκους της περιοχής. 

Επί της παρούσας Περιφερειακής Αρχής δημοσιεύθηκε καταρχήν η προκήρυξη μελέτης για δημιουργία κυκλικού κόμβου, λύση η οποία δείχνει να εγκαταλείπεται. Εμφανώς ο χώρος δεν επαρκεί  και οι απαλλοτριώσεις θα στοίχιζαν δυσθεώρητα ποσά.

Ως προσωρινή λύση για την αποτροπή της αναστροφής τοποθετήθηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια πλαστικά κολωνάκια, τα οποία ...ολημερίς τα χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν, ως άλλο γεφύρι της Άρτας. 

Μόλις πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθεί μεταλλικό στηθαίο που θα ενώνει τις δύο νησίδες. 

Τρίτη λύση

Τελικώς η Περιφέρεια φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια τρίτη λύση, μάλλον και την πιο απλή. Φωτεινούς σηματοδότες. Μία επιλογή που έως σήμερα, όλοι απέκλειαν. Όπως λέει στην "Ε" ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς, με την ευκαιρία της εργολαβίας ριζικής αντικατάστασης του δικτύου των «αρχαίων» φωτεινών σηματοδοτών, ζητήθηκε από ειδικό επιστήμονα να μετρήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και την συνήθη οδική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο σημείο. 

Ο Κώστας Ζορμπάς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Μουζακίτης επισκέφθηκαν σήμερα τη διασταύρωση και μελέτησαν τα σχέδια μαζί με τον μηχανικό. Εκτός από την τοποθέτηση φαναριών, η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία διάβασης για τους πεζούς και μονοδρόμησης της εισόδου στον εσωτερικό δρόμο του Κοντοκαλίου, με έξοδο από τον κόμβο του "Πίπιλα".

Μέχρι η πρόταση να «ευδοκιμήσει» πάντως, το μεταλλικό στηθαίο θα τοποθετηθεί όπως είχε ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τη δήλωση του Κώστα Ζορμπά, οι διευθετήσεις - εάν και εφόσον εγκριθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών-  θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ίδωμεν.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ