Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«JUMP»: Συναυλία Ελληνο-Ιταλικής συνεργασίας στη Σπιανάδα

JUMP
06 Ιουλίου 2022 / 10:46

Εκδήλωση στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπλασης των Σφαγείων στο Μαντούκι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη, 06 Ιουλίου και ώρα επτά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία που φέρνει αέρα Νότιας Ιταλίας στην Κέρκυρα. Το κοινό της Κέρκυρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει επί σκηνής, δέκα νέους μουσικούς από την Απουλία, το κέντρο της πάλε ποτέ Magna Grecia.
 
Οι Ιταλοί μουσικοί, θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά, ένα έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου συνθέτη Silvestro Sabatelli. Το μουσικό έργο αυτό, φιλοδοξεί να μεταφέρει με τρόπο μουσικό, εντυπώσεις από το φως και τη φυσική ομορφιά της γειτονικής μας Απουλίας.
 
Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος συνεργασίας των Δήμων Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το Δήμο του  Putignano, και  γίνεται με αφορμή το Διασυνοριακό Πρόγραμμα ενδιαφέροντος μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην ανάπλαση των Παλαιών Σφαγείων στο Μαντούκι. 
 
Η ανάπλαση αφορά στη δημιουργία ενός πολυχώρου διασκέδασης και εμπορίου. Γενικότερα, ο χώρος θα χρησιμοποιείται ως ανοιχτό εμπορικό κέντρο (open mall). Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Δήμος Putignano σε συνεργασία με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.