Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαιώθηκε η ΑΕ Λευκίμμης από το CAS, μένει Γ΄Εθνική

ΑΕΛ
05 Ιουλίου 2022 / 15:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση του CAS για την υπόθεση της Λευκίμμης, είχε ήδη καθυστερήσει, την περιμέναμε όλοι ως 30 Ιουνίου υπήρχε δέσμευση,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση του CAS για την υπόθεση της Λευκίμμης, είχε ήδη καθυστερήσει, την περιμέναμε όλοι ως 30 Ιουνίου υπήρχε δέσμευση, αλλά τα ευχάριστα ήλθαν την Τρίτη 5 Ιουλίου και ουσιαστικά δικαίωσαν τόσο την ΑΕΛ όσο και αυτό που με αίμα και ιδρώτα πήραν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Αναιρέθηκε από το CAS  ο μηδενισμός και η αφαίρεση βαθμών της «Βασίλισσα του Νότου» το αποτέλεσμα του ματς με τον Μακεδονικό που τελείωσε 1-0 μένει όπως έχει και αυτό σημαίνει, η ΑΕΛ μένει στην Γ΄ Εθνική, υποβιβάζεται  ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας, ενώ πρωταθλήτρια είναι ο Φ.Σ. Κοζάνης με τον Μακεδονικό να μένει στην Γ΄ Εθνική. Σαφής είναι η ΕΝΤΟΛΗ προς την ΕΠΟ η ΑΕΛ να μπει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς .

 Βέβαια μετά από τα μπαράζ που έπαιξε πήρε άνοδο για Super League 2, όμως η δικαιοσύνη μίλησε και στον στέλνει εκεί που άξιζε τη σεζόν που πέρασε.  

Η απόφαση αυτή θα δρομολογήσει εξελίξεις και στη Γ΄ Εθνική και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού λογικά, αν όχι υποχρεωτικά, η ΕΠΟ, θα πάει σε αναδιάρθρωση.

Η Κοζάνη πρωταθλήτρια στον Όμιλο παίρνει (δίκαια και σωστά) τη θέση του Μακεδονικού τα μπαράζ για άνοδο στη Super League 2 που έχουν γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Κοζάνης λογικά θα ακυρωθούν να γίνουν νέα μπαράζ, είναι εντελώς αδύνατον πλέον. Η ΕΠΟ θα αναγκαστεί να ανεβάσει κατηγορία και τις 7 πρωταθλήτριες ομάδες των Ομίλων της Γ΄ Εθνικής, αυτό θα σημαίνει μια αναδιάρθρωση εν μέρει αν και δεν το προβλέπει η προκήρυξη.

Όσο για τη ΑΕ Λευκίμμης;;; αυτή έμεινε στην Γ΄ Εθνική και το νέο Δ.Σ. ήδη προγραμματίζει την επόμενη μέρα και θα έχουμε σύντομα ανακοινώσεις.

Η απόφαση αυτή του CAS δικαιώνει και τη θέση μας στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που από την ώρα που έκανε ένσταση ο Μακεδονικός σε πολλά άρθρα μας τονίζαμε για το δίκιο της ΑΕΛ, ακόμα και όταν άλλαξε απόφαση το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ με την έφεση, ενώ θεωρούσαμε σίγουρο ότι η δικαίωση θα έλθει από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια