Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτέλους, κίνητρα για την στελέχωση των δομών υγείας της Κέρκυρας

Κίνητρα
30 Ιουνίου 2022 / 18:10

Με την «ισχύν εν τη ενώσει» οι τρεις βουλευτές του νησιού πέτυχαν την ένταξη στις άγονες και προβληματικές περιοχές 

ΑΘΗΝΑ. Αποδεκτή έγινε η τροπολογία που συνυπέγραψαν οι τρεις βουλευτές του νησιού, με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη η οποία εντάσσει τις δομές υγείας της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης, στο πλαίσιο του Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας». Οι βουλευτές του Νομού, Στέφανος Γκίκας από την Νέα Δημοκρατία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και  Δημήτρης Μπιάγκης από το ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν και πέτυχαν με αυτόν τον τρόπο την παροχή κινήτρων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε προκηρύξεις που μέχρι σήμερα έβγαιναν άγονες.

Ο Δημήτρης Μπιάγκης επισημαίνει ότι  η ένταξη της Κέρκυρας στην Α’ Ζώνη αποτελεί δίκαιο και διαχρονικό αίτημα, καθώς αποτελεί το μόνο νησί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που δεν έχει ενταχθεί στην εν λόγω ζώνη. «Η συνυπογραφή της εν λόγω Τροπολογίας από τους έτερους Βουλευτές του Νομού αποδεικνύει περίτρανα πως τέτοιες πρωτοβουλίες που ξεπερνούν κομματικές σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για την εξέλιξη του τόπου».

Ο Στέφανος Γκίκας

«Ενώσαμε σήμερα δυνάμεις και πετύχαμε να γίνει αποδεκτή η Τροπολογία που καταθέσαμε στην Βουλή - οι 3 Βουλευτές της Κέρκυρας - με την οποία όλες οι Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας (Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας) εντάσσονται στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ Κατηγορίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παρέχονται επιπλέον κίνητρα στους Ιατρούς, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων.

Επίσης διορθώνεται  η στρέβλωση του άρθρου 40 του νόμου 4737/2020 που με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές του Ιανού εντάχθηκαν όλα τα νησια του Ιονίου πλην της Κέρκυρας στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας.
Βεβαίως και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατίθεται σε λίγες ημέρες στην Βουλή, θα περιλαμβάνονται επιπλέον σημαντικά κίνητρα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις νησιωτικές περιοχές!
Στο νομοσχέδιο που μόλις ψηφίσαμε συμπεριλαμβάνονται και δύο άλλες κρίσιμες διαταξεις. Πρώτον, παρατείνονται για 3 μήνες οι συμβάσεις ΙΔΟΧ των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας και δέυτερον, με το άρθρο 10 παρατείνονται οι συμβάσεις των καθαριστριών του Νοσοκομείου μας εως 30/9/2022.»

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης

«Αποκαταστάθηκε σήμερα η αδικία. Θεώρησα υποχρέωση μου να ενώσω τις δυνάμεις μου με τους άλλους συνεδελφους μου, το Στέφανο Γκίκα και τον Δημήτρη Μπιαγκη καταθέτοντας από κοινού σχετική Τροπολογία σήμερα, με την οποία όλες οι Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας (Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας) να ενταχθουν στις Άγονες και Προβληματικές Περιοχές Α’ Κατηγορίας.

Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Πλεύρης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι βάρυνε στην απόφαση αυτού και της κ. Γκαγκα, το ο, τι το ζητήσαμε και οι τρεις βουλευτές μαζί! Καλό αυτό!

Η ένταξη του Νοσοκομείου μας στη κατηγορία αυτή είναι σημαντική γιατί έτσι καθίσταται το νοσοκομείο ελκυστικό αφού παρέχονται επιπλέον κίνητρα στους Ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να συμμετέχουν στις διαδικασίες προσλήψεων και να μένουν στο τόπο μας».