Κυριακή 01.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφίξεις-ρεκόρ τον Ιούνιο στο αεροδρόμιο Κέρκυρας- Αρκετές καθυστερήσεις

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
30 Ιουνίου 2022 / 08:50

Υψηλά ποσοστά στις πληρότητες - Υποστελέχωση στις αεροπορικές εταιρείες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί οι αφίξεις πτήσεων εξωτερικού να σπάνε τα ρεκόρ ακόμα και των καλύτερων προ-πανδημίας εποχών, οι εικόνες όμως στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας συχνά συμβαδίζουν με μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού, λόγω της υποστελέχωσης των αεροπορικών εταιρειών.

Σε πολλές χώρες, οι αεροπορικές εταιρείες και οι φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων με ελλείψεις προσωπικού, αδυνατούν να χειριστούν την τεράστια ροή επιβατών καθώς η ζήτηση για ταξίδια ανακάμπτει με το τέλος των περισσότερων περιορισμών COVID-19. Οι εργαζόμενοι σε πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες, έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις, με αποτελέσμα τις εικόνες χάους που καταγράφηκαν πρόσφατα σε μερικά από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η Κέρκυρα
  
Με 1827 εμπορικές αφίξεις απο πολεις της Ευρώπης κλείνει ο φετινός Ιούνιος με την σημερινή τελευταία ημέρα στις 67.

Ένας αριθμός πολύ καλύτερος απο τις 1700 του αντίστοιχου το 2019, ενώ ξεπερνάει κατα λίγο και το καλύτερο 2018. Ετσι, με δεδομένο οτι και οι πληρότητες κυμαίνονται σε πολύ υψηλά ποσοστά, αναμένεται οτι ο αριθμός των 250.000 ξένων επιβατών που ηρθαν τον Ιούνιο του 2019 θα ξεπεραστεί αρκετά.

«Οι πληρότητες των αεροπλάνων κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα, οι περισσότερες άνω του 90%, κι ένα μικρότερο ποσοστό πτήσεων ηταν στο 70-80%» διευκρινίζει στην "Ε" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρης Ρούσσος.

Σταθερά πρώτη η Βρετανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ίδιος σε τακτική βάση, οι βρετανικές πτήσεις κρατούν την πρώτη θέση με διαφορά, 600 έναντι 341 απο τη Γερμανία. Ακολουθούν η Ιταλία με 178, η Πολωνία- που ανέβηκε στην τέταρτη θέση- με 134, ενώ την πεντάδα κλείνει η Γαλλία με 92 αφίξεις.

Ενδιαφέρον στοιχείο, η έναρξη πτήσεων απο τη Βόρεια Ευρώπη με 27 πτήσεις απο Σουηδία, 8 απο Νορβηγία και 8 απο Φινλανδία.

Καθυστερήσεις πτήσεων

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Ρούσσος, αυτό το μήνα παρουσιάστηκαν αρκετές καθυστερήσεις που οφείλονται κυρίως στις καθυστερημένες αφίξεις, λόγω των γνωστών προβλημάτων υποστελέχωσης στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστο και το δικό μας αεροδρόμιο.

Υποστελέχωση

«Η υποστελέχωση σε σχεδόν ολες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας έχει ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, σε συνδυασμό και με περιπτώσεις κρουσμάτων κορονοϊού που ανάγκασαν εργαζόμενους να απέχουν απο τη δουλειά τους.

Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο που τους περιμένει, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε οι υπεύθυνοι των εταιρειών να σπεύσουν να δώσουν και κάποιες αυξήσεις στους μισθούς, να κρατήσουν τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσει η κακή εικόνα που βλέπουμε και πιθανόν να χειροτερέψει αν δεν λάβουν σύντομα δραστικά μέτρα!» τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Κέρκυρας. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ