Εννέα (9) μετάλλια οι Κερκυραίοι, αλλά με μέτριες επιδόσεις

Εννέα (9) μετάλλια οι Κερκυραίοι, αλλά με μέτριες επιδόσεις

Με ένα χρυσό και τρία αργυρά έφυγε η Σπυριδούλα Καρύδη από το Καυτανζόγλειο, μπορούσε όλα να ήταν χρυσά. Εδώ σε μια προσπάθεια από τους αγώνες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και Κ23 διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδο το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιούνη,

27
Ιουνίου / 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και Κ23 διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο Στάδο το Σαββατοκύριακο  25 & 26 Ιούνη, με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από την Κέρκυρα, αλλά μόνο δυο από αυτούς εκπροσωπούσαν τον Κερκυραϊκό Γ.Σ., όλα τα άλλα παιδιά αγωνίστηκαν με χρώματα άλλων ομάδων. Μπόρεσαν να κερδίσουν αρκετά μετάλλια, αυτό ίσως μετράει περισσότερο από τις επιδόσεις τους, οι οποίες ήταν πιο κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Ο Σπύρος Δουκατέλης πήρε δυο ασημένια σε άνδρες και Κ23 στα 400μ. και ήταν τα μόνα που ήλθαν στην Κέρκυρα, αφού όλα τα άλλα τα πήραν παιδιά που αγωνίζονται με τη φανέλα άλλων ομάδων. Η Καρύδη στο τριπλούν ήταν 2η στις γυναίκες και 1η στην Κ23, πήρε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, ενώ δυο ασημένια πήρε στο μήκος σε γυναίκες και Κ23. Αργυρό μετάλλιο πήρε ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης  στο μήκος, κάνοντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση απ΄ όλους. Η Δόση πήρε χάλκινο στις γυναίκες και χρυσό στην Κ23. Συνολικά εννέα (9)  ήταν τα μετάλλια των Κερκυραίων, δυο χρυσά και δύο ασημένια στην Κ-23, ενώ στην κατηγορία γυναικών δυο ασημένια και ένα χάλκινο και στην κατηγορία ανδρών δύο ασημένια.    

Αναλυτικά:

Ο Σπύρος Δουκατέλης του Κερκυραϊκού Γ.Σ. πήρε μέρος στα 400μ. και κατέκτησε την 2η θέση με χρόνο  47΄΄85, ενώ πρώτος ήταν ο Ι. Ντέτσικας του ΑΟ Ρόδου με 46΄΄ 92. Και οι δυο αθλητές είναι γεννημένοι το 2000 και έτσι ο Σπύρος πήρε ασημένιο μετάλλιο τόσο στους άνδρες όσο και στην Κ-23.

Στο τριπλούν γυναικών η Σπυριδούλα Καρύδη με τα χρώματα του ΑΟ Κάλλιστος, αν και φαβορί,  έμεινε χαμηλά, μόλις στο 13,53μ. που της έδωσε την 2η θέση στην κατηγορία γυναικών και την 1η στην Κ23. Νικήτρια ήταν η 30χρονη Οξάνα Κορένεβα της Κηφισιάς με 13,67. Στο άλμα εις μήκος το πρωί της Κυριακής πέρασε στον τελικό με 6,35μ. το απόγευμα δεν βρέθηκε σε καλή κατάσταση έμεινε στο 6,28μ. και ήλθε 2η τόσο στην κατηγορία γυναικών όσο και στην Κ-23. Επιδόσεις και στα δυο αγωνίσματα αρκετά κάτω από τις δυνατότητές της έκανε η Σπυριδούλα, ίσως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ως τώρα φέτος δείχνει στασιμότητα, που μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη σπουδαίων αγώνων.

Η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με τα χρώματα του Παναθηναϊκού πήρε την 5η θέση στο τριπλούν με 12,65μ. και αυτή προσπαθεί να επανέλθει, μετά την επιστροφή της από τις σπουδές στην Αμερική. Πήρε μέρος και στο μήκος όπου με 5,48μ. ήταν 9η .  

 Πολύ καλή παρουσία είχε ο Παναγιώτης Ματζουρογιάννης με τα χρώματα του ΑΟ Κάλλιστος. Στο μήκος είχε καλύτερο άλμα στα 7,77μ. και ήταν 2ος μετά τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου που απογειώθηκε στα 8,32μ.

Η Ηρώ Βραδή στο άλμα επί κοντώ έμεινε στα 3,80μ. και την 7η θέση στην κατηγορία γυναικών. Η 18χρονη αθλήτρια του ΚΓΣ έχει κάνει φέτος δυο φορές 3,95μ. πήγε να το ξεπεράσει αλλά δεν τα κατάφερε. Το μέλλον όμως της ανήκει.  

Στο τριπλούν ο Δ. Μονόπωλης αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κηφισιάς και ήλθε 9ος με 14,93μ. μακριά από το ρεκόρ του, με τον αγέραστο Δ. Τσιάμη του Ολυμπιακού να κερδίζει ακόμη μια φορά με 16,82μ.

Στο άλμα εις ύψος η Παναγιώτα Δόση  του Ελ. Βενιζέλου πέρασε το 1,81, μακριά από το ρεκόρ της αλλά ήταν 1η στην Κ23 και 3η στις γυναίκες, με την Γκούσιν της Κηφισιάς με είναι 1η με 1,87. Ο Γιώργος Δόσης του Ελ. Βενιζέλου, πολύ χαμηλότερα από την επίδοσή του πέρασε το 1,93μ. και ήταν 7ος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ