Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Φεστιβάλ Παξών - Όλο το πρόγραμμα του καλοκαιριού

Φίλοι των Παξών
23 Ιουνίου 2022 / 10:40
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Νέοι, ανερχόμενοι μουσικοί ενώνονται στη σκηνή με εμπειρότερους, αναγνωρισμένους περφόρμερ ενώ η Ανατολή συναντά τη Δύση μέσα από τις εικαστικές μας εκδηλώσεις και τις βιβλιοπαρουσιάσεις.

ΠΑΞΟΙ. Το Φεστιβάλ Παξών επανέρχεται το φετινό καλοκαίρι μετά από 2 χρόνια σχεδόν πλήρους απουσίας εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο κορωνοιός σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Μουσικό Φεστιβάλ ιδρύθηκε το 1986 από τον John Gough και προσφέρει εδώ και 36 χρόνια κάθε καλοκαίρι υπέροχες μουσικές στιγμές στο Παξινό κοινό γεμάτες κλασσικές αλλά και σύγχρονες μελωδίες παιγμένες από μουσικούς αναγνωρισμένους διεθνώς. 
Φέτος το κοινό θα απολαύσει μια ποικιλία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με καλλιτέχνες διαφόρων εθνικοτήτων και πολιτισμικών καταβολών. Νέοι, ανερχόμενοι μουσικοί ενώνονται στη σκηνή με εμπειρότερους, αναγνωρισμένους περφόρμερ ενώ η Ανατολή συναντά τη Δύση μέσα από τις εικαστικές μας εκδηλώσεις και τις βιβλιοπαρουσιάσεις.

Πέμπτη  23 Ιουνίου: Τα τραγούδια του Jackie Leven με τους: Jinder, Michael Weston King, Deborah Greenwood & και τους ειδικούς καλεσμένους, Παξινούς μουσικούς Ηλία Δένδια και Σπύρο Καββάδα.


Τρίτη 28 Ιουνίου: Παρουσίαση του βιβλίου: «Ένα Ταξίδι στα Ρεμπέτικα» των Gail Holst – Warhaft και Ζωής Διονυσίου με εικονογράφηση του Θάνου Κοσμίδη (Εκδόσεις Φαγκότο) και ζωντανή μουσική



Παρασκευή 8 Ιουλίου: Ιρλανδικά Φτερά – Το Πικ Νικ του Muldoon στους Παξούς με οικοδεσπότη τον βραβευμένο με Πούλιτζερ ποιητή και τραγουδοποιό Paul Muldoon. Συμμετέχουν οι Horslips, o Martin Hayes και το Ελληνικό συγκρότημα των Iernis.

Τετάρτη 20 Ιουλίου: Ελληνο – Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι “Komm, liebe Zither, komm.” Μια βραδιά για μαντολίνο, φωνή και πιάνο με τους Νατάλια Στρίκου, Ρόζα Πουλημένου και Αναστάσιο Στρίκο. 

Πέμπτη 21 Ιουλίου: Εγκαίνια Έκθεσης: Nikola Sarić, Εικόνες Αποκάλυψης (έως 14 Αυγούστου)

Τετάρτη 10 Αυγούστου: Πεντάηχον  - Παραδοσιακή Μουσική της Ορεινής Ελλάδας



Πέμπτη 18 Αυγούστου: Εγκαίνια Έκθεσης: Καταλανική και Ελληνική Κεραμική – η Ανατολή συναντά τη Δύση (έως 15 Σεπτεμβρίου)

Κυριακή 21 Αυγούστου: Κλασσική Κιθαριστική Απόλαυση – Με το Μιχάλη Κονταξάκη και τον Κωνσταντίνο Αυλωνίτη.

Πέμπτη 25 Αυγούστου: Η Επιστροφή του Τρίο Παπαδόπουλος - Μια βραδιά για βιολί, τσέλο και πιάνο

Κυριακή 28 Αυγούστου: Κοντσέρτο για Σόλο Βιολί με την Marie Claudine Papadopoulos.



Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου: Sirius Piano Trio με τους Σίμο Παπάνα στο βιολί, τον Βασίλη Σαϊτη στο τσέλο και τη Martyna Jatkauskaite στο πιάνο.



Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου: Μουσική από Καρδιάς – Ελληνικές και Τουρκικές μουσικές συνθέσεις για βιολί και πιάνο με τους Νίκο Μάνδηλα (βιολί) και Πόπη Μαλαπάνη (πιάνο)

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Βρετανικά Ηχοτοπία με τους Michael Lafferty (βαρύτονο), Hannah Boxall (σοπράνο), Ashley Beauchamp (πιάνο).

Οι ημερομηνίες των διαλέξεων γύρω από την Σύγχρονή Ελληνική Τέχνη και την Καταλανική Κεραμική θα ανακοινώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://paxosfestival.com/  τη σελίδα μας στο fb
https://www.facebook.com/paxosmusicfestival/  για περισσότερες πληροφορίες, ανακοινώσεις και αγορά εισιτηρίων.

Faye Lychnou & Chris Boïcos

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.