Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας (video)

Αλέκος Αυλωνίτης
21 Ιουνίου 2022 / 11:56

Στην απάντηση του υφουπουργού Οικονομικών σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη.

ΑΘΗΝΑ. Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης  ερώτησης του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη για τη παραχώρηση του παραλιακού μετώπου Κέρκυρας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και στον ΝΑΟΚ. .
 
Ο κ. Αυλωνίτης επισήμανε ότι από τον Οκτώβρη του 2019 έχει καταθέσει δύο επίκαιρες ερωτήσεις και έχει αποστείλει τρεις επιστολές στον κ. Βεσυρόπουλο χωρίς να λάβει καμία ουσιαστική απάντηση, γεγονός που σχολίασε καυστικά απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών: «Δεν σέβεστε εμένα, δεν σέβεστε τον κερκυραϊκό λαό. Δεν είναι δυνατόν επί τρία ολόκληρα χρόνια να μην μπορείτε να ξεδιαλύνετε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παραλιακού μετώπου.

Κρατάτε εγκλωβισμένη μια τεράστια παραλιακή έκταση εξαιτίας ενός τμήματος στην Σπηλιά που δεν μπορούν οι υπηρεσίες σας, επί τρία συνεχή χρόνια να βρουν  ποιος είναι ιδιοκτήτης. Αστειότητα πράγματι, διότι είτε είναι του Δημοσίου είτε του οικείου Δήμου,  η  νομοθετική πρωτοβουλία για να αποδοθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων δεν εμποδίζεται έστω και αν εκ των υστέρων διαπιστωθεί ότι ανήκει  στο  Δήμο Κέρκυρας.  Κάντε το επιτέλους. Σεβαστείτε μας».
 
Ο κ. Αυλωνίτης επιπλέον αναφέρθηκε στη συνάντηση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με τον Υφυπουργό κ. Βεσυρόπουλο για το θέμα, από την οποία και ανακοινώθηκε πριν ολίγων μηνών πως διανύονται τα τελευταία μέτρα της διαδικασίας παραχώρησης κι έκτοτε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
 
Στη διεκπεραιωτική απάντησή του ότι «δεν δύναται το Δημόσιο να παραχωρήσει τμήματα που δεν γνωρίζει  το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς» αρκέστηκε για ακόμη μια φορά ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, επιρρίπτοντας επιπλέον ευθύνες στον ΟΛΚΕ, η διοίκηση του οποίου δεν έχει αποστείλει τα στοιχεία που έχει αιτηθεί η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου από τα τέλη του 2019, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής και τις σχετικές απαλλοτριώσεις.