Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίτιμος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου ο Βρετανός καθηγητής Chris Carey

Chris Carey
17 Ιουνίου 2022 / 11:58

Κατατάσσεται στην πρώτη γραμμή των ερευνητών της φιλολογίας, ιστορίας, θεσμών και δικαίου του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγορεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Βρετανός καθηγητής και ακαδημαϊκός Chris Carey σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας.



Ο Chris Carey, είναι ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του University College London (Πανεπιστήμιο Λονδίνου) και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας (FBA).

Κατατάσσεται στην πρώτη γραμμή των ερευνητών της φιλολογίας, ιστορίας, θεσμών και δικαίου του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Στις πολυάριθμες μελέτες του (9 βιβλία και 99 επιστημονικά άρθρα), ο Chris Carey ασχολείται με όλα σχεδόν τα είδη της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Στο έργο αυτό δεν διαφαίνεται μόνον η μεθοδικότητα και η ακρίβεια του ερευνητή φιλολόγου αλλά και η δημιουργική ευχέρεια που διαθέτει για την ανασύνθεση του ιστορικού παρελθόντος. Ιδιαίτερα συνειδητή είναι η προσπάθειά του να αναδείξει τη σημασία της κλασικής φιλολογίας ως κοινού μορφωτικού αγαθού και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της κλασικής φιλολογίας στην ερμηνεία της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.



Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου εκφώνησε τον έπαινο (laudatio) του τιμωμένου, ενώ την τελετή πλαισίωσε μουσικά  ο πιανίστας Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Λάμπης Βασιλειάδης με το Κοντσέρτο για Όργανο σε ρε ελάσσονα “Der Sturm”, του Wilhelm Friedemann Bach (μεταγραφή A. Stradal).



Την τελετή ακολούθησε δεξίωση στον Κήπο του Λαού με εξαιρετικά εδέσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας με αναφορά στην αρχαιοελληνική γαστρονομία. 

Φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ