Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση μιας ώρας στη μουσική «βλέπει» ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

Ωράριο
16 Ιουνίου 2022 / 15:01

Το ενδεχόμενο να ασκήσουν ένδικα μέσα σε περίπτωση που αλλάξει η ισχύς του ωραρίου μουσικής στο ιστορικό κέντρο εξετάζει ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε παράταση μιας ώρας ακόμη στο ωράριο μουσικής των καταστημάτων, δηλαδή έως τις 12 τα μεσάνυχτα, φαίνεται να προσανατολίζεται η εισήγηση που θα καταθέσει προς έγκριση στα αρμόδια όργανα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας η Υπηρεσία του Τμήματος Εμπορίου.

Προηγήθηκε σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, εκπροσώπων μονίμων κατοίκων της παλαιάς πόλης, φορέων και επιχειρηματιών, με ηχηρή ωστόσο απουσία του Ενιαίου Κερκυραϊκού Εμπορικού Επαγγελματικού και Τουριστικού Φορέα που δεν προσκλήθηκε.

Στη σύσκεψη, κατόπιν διαβούλευσης, οι επαγγελματικοί φορείς κατέληξαν στην παράταση του ωραρίου μουσικής στην πόλη έως τις 12.30 τα ξημερώματα από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη και έως τις 1.30 το πρωί, Παρασκευή και Σάββατο, παραμονές και αργίες.

Μάλιστα, άμεση ήταν η κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης, με τον Πρόεδρο αυτής, Βασίλη Βασιλάκη, να καταθέτει σήμερα το πρωί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, νέο αίτημα για την παράταση του ωραρίου, βάσει της πρότασης, στην οποία συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων.

Διαδικασίες

Το αίτημα που κατατέθηκε πλέον και επίσημα αναμένεται να εκκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να παρθεί μια οριστική απόφαση για το μείζον θέμα που αποτελεί «μήλον της έριδας» μεταξύ μονίμων κατοίκων και επιχειρηματιών.

Όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεοχάρης Γιώτης, η αρμόδια Υπηρεσία του Τμήματος Εμπορίου θα το λάβει υπόψιν της, ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα το ακολουθήσει κατά γράμμα στην εισήγηση που θα καταθέσει αρχικά στο τοπικό συμβούλιο της πόλης, εν συνεχεία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με τελικό αποδέκτη το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί η κανονιστική απόφαση που έλαβε το δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας το 2012.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει αυτής και σύμφωνα με το άρθρο 26, το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας εξαιρείται από τις παρατάσεις. «Η απόφαση που θα ληφθεί θα ισχύει για τη θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, ώστε να μην δεσμεύεται η επόμενη. Το πιο σημαντικό και υπέρτατο αγαθό είναι η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Με βάση κάποια δεδομένα όμως, θα μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση στο ωράριο μουσικής. Προσωπική μου άποψη είναι έως τις 12 π.μ.», διευκρίνισε ο κ.Γιώτης.

Μιλώντας στην "Ε" ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Κ.Κέρκυρας σε θέματα εμπορίου Σπύρος Μωραΐτης τόνισε ότι η αρμόδια Υπηρεσία προσανατολίζεται να εισηγηθεί την επέκταση του ωραρίου μουσικής, κατά μια ώρα ακόμη, έως τις 12 τα μεσάνυχτα δηλαδή.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θέλει το χρόνο του, προκειμένου να α Σε θέση μάχης Την ίδια ώρα πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι, όπως εκπροσωπήθηκαν από τους δυο Συλλόγους, εμμένουν στην εφαρμογή της αστυνομικής διάταξης και της κανονιστικής απόφασης που λήφθηκε το 2012 επί δημαρχίας Τρεπεκλή για απαγόρευση της μουσικής μετά τις 11 το βράδυ.

Μιλώντας στην «Ε» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Νίκος Ολύμπιος δεν απέκλεισε την πιθανότητα άσκησης ένδικων μέσων σε περίπτωση που τελικά παραταθεί το ωράριο μουσικής. «Επιμένουμε στην άποψή μας. Δυο εβδομάδες τώρα που εφαρμόζεται η απαγόρευση μουσικής μετά τις 11 το βράδυ έχουμε βρει τη γαλήνη μας. Μέχρι τότε υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα όχλησης των κατοίκων ιδίως στις περιοχές Καποδιστρίου και Ευγ.Βουλγάρεως, Λιστόν, Ανουντσιάτα, Τσιπουράδικα, Βελισσαρίου, στο Καμπιέλο και στην Παναγία Κρεμαστή», σχολίασε ο ίδιος.

Δεν προσκλήθηκαν

Στη σύσκεψη πάντως που έγινε δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει ο Ενιαίος Κερκυραϊκός Εμπορικός Επαγγελματικός και Τουριστικός Φορέας. Όπως τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρός του Παντελής Γιαννούλης άμεσα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου κατατεθεί νέο αίτημα για παράταση του ωραρίου, όμοιο της συμφωνίας που έγινε στη σύσκεψη.

«Ζητάμε στα πλαίσια της εμπορικής κίνησης της τουριστικής περιόδου να υπάρχει μια παράταση ωραρίου για να είναι ανταγωνιστική η Κέρκυρα σε σχέση με άλλους κοντινούς προορισμούς, όπως η Λευκάδα, τα Σύβοτα και η Αλβανία, διαφορετικά θα χαθεί το ενδιαφέρον για την Κέρκυρα από τους επισκέπτες που έρχονται από ένα βαρύ χειμώνα και θα απολέσουμε το πλεονέκτημά μας. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντι τους κατοίκους της παλιάς πόλης που επιθυμούν την ησυχία τους», διευκρίνισε ο κ.Γιαννούλης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ