Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάκριση της 7χρονης Μάρας Νίκα σε διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Αθηναγόρειο
10 Ιουνίου 2022 / 10:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο» ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια

τη μεγάλη διάκριση την οποία έλαβε η μαθήτρια της Β’ Τάξης του Ομίλου Αριστείας, Δημιουργικότητας  και Καινοτομίας ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Μάρα Νίκα στον 9ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «ΚΑΛΛΟΣ: Για εμένα αυτό είναι Ομορφιά» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στον οποίο συμμετείχαν οι μαθητές του Ομίλου υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Ναταλίας Αικ. Κερκύρα.

Ο δημοφιλής διαγωνισμός φέτος ήταν εμπνευσμένος από την ενδιαφέρουσα αρχαιολογική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά διαδικτυακά.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά ηλικίας 4-15 ετών από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Στον φετινό διαγωνισμό, μέσα από ένα παιχνίδι που θυμίζει παζλ, τα παιδιά κλήθηκαν να σκεφτούν και να δημιουργήσουν την εικόνα που αποτυπώνει για εκείνα την ομορφιά. Θερμά συγχαρητήρια στην μικρή καλλιτέχνιδα Μάρα Νίκα για την υπέροχη δημιουργία της και την σημαντική διάκρισή της.

Η ψηφιακή έκθεση ζωγραφικής στην οποία παρουσιάζονται όλα τα έργα των παιδιών τα οποία συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο συνδεσμο: https://kidscontest.cycladic.gr/apotelesmata/