Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία λυρικού τραγουδιού αφιερωμένη στην Επανάσταση του ’21

Συναυλία
07 Ιουνίου 2022 / 10:42

Συνδιοργάνωση από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΣΥ.Π.Α.Π.) Κέρκυρας, και την Orion Performing Arts Production

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές, Κερκυραίοι και μη, συμμετείχαν στη συναυλία με τίτλο «La Révolution» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΣΥ.Π.Α.Π.) Κέρκυρας, από κοινού με την Orion Performing Arts Production, την Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Η συναυλία έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας και, όπως φανερώνει και ο τίτλος της, ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα της βραδιάς περιλάμβανε τραγούδια, αλλά και άριες και σκηνές από όπερες με θεματολογία εμπνευσμένη από τα διάφορα επαναστατικά γεγονότα και τις προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν σε αυτά.

Στην εκδήλωση τραγούδησαν η soprano Ήρα Ζέρβα, η mezzo soprano Ρόζα Πουλημένου, ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας και ο βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης. Στο πιάνο τους συνόδευσε η Μαριλένα Ελούλ.

Το πρόγραμμα άνοιξε και με τους τέσσερις soloists επί σκηνής να ερμηνεύουν το Le Chant du Jeune Grec του Constantin Nicolopoulos (Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Αγαθόφρων). Ακολούθησαν συνολικά ένδεκα άριες, duetti και trios από την οπερέτα Η Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμάρα, καθώς και τις όπερες Κυρά Φροσύνη και Μάρκος Μπότσαρης του Παύλου Καρρέρ, Ιωάννης Καποδίστριας του Γιώργου Κάτρη, L’ assedio di Corinto του Gioacchino Rossini, Andrea Chenier του Umberto Giordano, Jeanne d’ Arc του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και I Vespri Siciliani και Aida του Giuseppe Verdi. Η συναυλία έκλεισε όπως άνοιξε· δηλαδή και με τους τέσσερις soloists επί σκηνής, στο διάσημο χορωδιακό Va pensiero από την όπερα Nabucco του Verdi.

Σεμινάρια Μουσικού Θεάτρου
Ευκαιρίας δοθείσης, να αναφέρουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι για το «2nd Musical Theatre Academy» που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από 2 έως 9 Σεπτεμβρίου 2022, μπορούν να στείλουν αιτήσεις συμμετοχής (online, στο ecoes.gr) έως τις 10 Ιουλίου.

Διδάσκουσες θα είναι η σκηνοθέτις και χορογράφος Cindi Triantou Trent, η καθηγήτρια χορού και χορογράφος Φλώρη Δανδόλου, η Αν. Καθηγήτρια μονωδίας του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου Ρόζα Πουλημένου και η καθηγήτρια μονωδίας του Ιονίου Ωδείου Έλλη Καρύδη.